Od sjaja do očaja

0
794
Foto: www.barnsleyfc.co.uk

Mnogima je bila simpatična ekipa Barnslija u prošloj sezoni pod vođstvom Valeriena Ismaela (sadašnjeg trenera VBA). Pravo čudo je bilo kada su na kraju sezone izborili plej of, a godinu dana pre toga su jedva opstali u ligi.

Ko zna šta bi se desilo da su kojim slučajem ušli u Premijer ligu. Ovako, nažalost, sunovrat. Ismael i kapiten Movet su otišli u Vest Brom ali je većina igrača ostala. Ipak, svi oni koji su pružali fantastične partije u prošloj sezoni jednostavno nisu bili na istom nivou u ovoj.

BARNSLI – DERBI KAUNTI ki 2 (3.20)

Markus Šop je postao novi trener pred početak sezone. Na Oukvelu nisu očekivali da se ponovo bore za plej of, ali su se nadali da makar opstanak neće biti upitan.

Prevarili su se. Barnsli je trenutno na 21. mesto u Čempionšipu sa samo 10 postignutih i 22 primljena gola na 15 utakmica. Šop i njegova ekipa su uspeli da osvoje samo osam bodova od mogućih 45 do sada. Da stvari budu još gore, vezali su čak sedam uzastopnih poraza dok su jedinu pobedu u sezoni upisali 14. avgusta.

Sve to nateralo je upravo da otpusti sadašnjeg trenera u nadi da će šok terapija pomoći ekipi. Barnsli bi bio i poslednji na tabeli, da Derbiju nije oduzeto 12 bodova.

Ekipu će u narednom periodu predvoditi Džozef Lauman, dok se ne pronađe Šopova zamena. Sledeću utakmicu Barnsli igra u sredu upravo protiv Derbi Kauntija na Oukvelu. Porazom u tom meču, “ovnovi” bi ih prestigli te bi domaćin poneo “titulu fenjeraša”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here