Od nacionalog prvaka u boksu do najboljeg strelca Lige 2

0
713
foto: twitter/@FGRFC_Official

Forest Grin je započeo veoma dobro novu sezonu. Nakon pet kola ova ekipa se nalazi na vrhu tabele sa 12 od mogućih 15 bodova. Tim Roba Kupera igra veoma brz i atraktivan fudbal na gol više. Za sada se to pokazalo kao odlična taktika za njegovu ekipu. Jedna od glavnih zvezda ovog kluba je Metju Stivens koji u uvodnih pet kola ima isto toliko golova.

Stivens se ovog leta vratio sa pozajmice iz Stivenidža i postao jedan od glavnih igrača na Nju Lonu. Zanimljivo je da se ovaj dvadesetrogodišnjak nije odmah u startu odlučio za fudbal kao sport kojim želi da se bavi.

EKSITER – FOREST GRIN ki 2 (2.40)

Metju potiče iz bokserske porodice. Njegov deda Les Stivens je bio bokser i borio se protiv Džona Kontea davne 1974. Njegov unuk, Metju, je krenuo u osnovnoj školi stopama svog dede. Bio je nacionalni šampion četiri puta. Metju “Thunder” Stivens, kako su ga zvali, je svoju boksersku karijeru završio već sa 15 godina kada je odlučio da želi da trenira fudbal i da boks nije za njega. Tako je svoju amatersku boksersku karijeru završio bez poraza i sa 16 pobeda.

Kada se odlučio da se oproba u svetu fudbala promenio je tri fudbalske akademije. Za ovog mladića nije bilo uspeha u Alderšotu i Farnborou ali je Reding bio treća sreća. Igrajući za “rojalse” postigao je 32 gola u sezoni 2013/14 za U16 ekipu. Sjajne partije preporučile su ga Barnetu koji ga je odmah doveo nakon te sezone.

foto: twitter/@FGRFC_Official

Na istom nivou je nastavio da igra i u novom klubu. Nakon odličnih igara za omladinski tim, debitovao je za prvi tim Barneta protiv Alfreton Tauna sa 16 godina i 204 dana. To ga je u tom trenutku činilo najmlađim debitantom ovog kluba. Prvi seniorski gol zabeležio je u FA kupu protiv Konkord Rendžersa gde je postigao panenku sa bele tačke. Stivens je tokom sezone 2014/15 postigao 57 golova za omladinski i seniorski tim Barneta. Sve to privuklo je mnoge klubove da se zainteresuju za njega. Svonsi je poslao zvaničnu ponudu od 250 hiljada funti koju je Barnet odbio a često su ga posmatrali i skauti oba mančesterska kluba.

Nakon Barneta je otišao u Piterboro gde se nije snašao te je često slat na pozajmice. Najbolje se pokazao u Keteringu gde je završio kao prvi strelac lige sa 25 golova. Stivens je u tom trenutku imao tek 19 godina. Usledilo je još pozajmica i nije dobijao pravu šansu u Piterboru te je na kraju stavljen na trasfer listu.

Upravo to ga je dovelo u sadašnji klub, Forest Grin. Nije Metju krenuo odmah da trese mreže u novom klubu. Takođe je išao na pozajmciu u Stivenidž u januaru ove godine nakon čega se vratio i zablistao u novoj sezoni. Talenat ovog mladog momka je sigurno prisutan a videćemo hoče li nastaviti da trese mreže i možda zaigra na nekom višem nivou u engleskom fudbalu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here