Od menadžera meseca do “sacked in the morning” za manje od nedelju dana?!

1
7200
Foto: www.premierleague.com

Kako je došlo do ovog i da li je “Murinjo za siromašne” nedovoljan ili je problem neko drugi?

Totenhem je bio lider Premijer lige pred prvu reprezentativnu pauzu. Osvojio je devet bodova, sa gol razlikom 3:0. Po minimalac su popili Siti, Vulvsi i Votford, a lako je tu moglo da bude i recimo četiri osvojena boda, umesto devet.

Znate već kako kažu o statistici i bikiniju, pa tako navijači Totenhema nisu mnogo marili ili su se samo tešili da je sve ok i da opravdano veruju u svoj tim.

Nuno Espirito Santo je došao na vruću klupu. Nije trebalo ni da bude plan A ni plan B. Došao je nakon što su se pokarabasili sa Levijem i Gatuzo i Fonseka. Santo je prihvatio poziv i to što je još zanimljivije baš tako što je poput Gatuza i Fonseke odustao da preuzme – Kristal Palas.

Santo je došao kao Mendešov “mali od palube”, da zajedno naprave možda neke Vulvse za bogate. Ne znam što, ali lično sam bio siguran da će Raul Himenez biti zamena za Kejna da je ovaj završio u Sitiju…

No, da se vratimo na temu. Totenhem je i dalje loš. Ništa nije bio tu kriv Murinjo. O Poketinu ko pomisli išta slično, taj ne zna baš mnogo o fudbalu.

TOTENHEM – ČELSI 2 (1,85)

Uz Santa, došao je i Paratići, što je već druga priča i drugačiji potez. Ali, Totenhem nema moć da privoli velike igrače. I ma koliko je proteklih godina bio pri vrhu, i kada je bio i drugi i treći na kraju sezona u PL, bio je, realno, šesti klub iz “velike šestorke”. Da nije bilo Harija Kejna i da je otišao na vreme, za Poketinom, Totenhem ne bi više ni imao epititet “top 6”.

Santov tim je išamaran na “Šelhurstu”, Patrik Vijera je otkrio odjednom sve mane, koje su se videle i u prva tri kola, ali tada se među pojednima najviše gledao samo semafor. Totenhem nema igru, nema lidere, osim Kejna i Sona, nema ni igrače ni C svetske klase, a kamoli iz grupe A i B.

Nakon što je Totenhem remizirao sa Renom u Ligi konferencije, sve su glasniji oni koji mu žele otkaz.

Zašto? Pa možda zato što su u jednom trenutku, posle povreda Bergvajna i Lukasa Mure i izlaska Kejna, na terenu bili – Doerti, Tanganga, Rodon, Dejvis, Skip, Emerson i Skarlet. Jeste Lige konferencija i jeste da Totenhem muku muči sa povredama, ali kako su svi ti igrači ostali skupa u bilo kom klubu, a kamoli jednom iz top 6?

Dovoljno je što je Ndombele bio jedan od najboljih igrača u svojim prvim minutima ove sezone, a u Renu je odigrao 77.

I odjednom se pojavilo da je Nuno na crnoj listi potencijalnih otkaza. Kvota da će on biti sledeći koji će dobiti otkaz u PL pala je na 28. Pre sedam dana bio je imenovan za menadžera meseca, pošto je njegov Totenhem bio jedini maksimalni sa 9 bodova i bez primljenog gola.

Navijači na mrežama masovnu pišu da je Santov maksimum Vulverhemtpon i da čak nije ni “Murinjo za siromašne”. Zamislite da dobije otkaz tokom jeseni, a bio je menadžer prvog meseca na startu PL.

I da, Totenhem gostuje Čelsiju za vikend pa baš Vulvsima u sredu u Liga kupu, pa i Arsenalu.

Šta mislite, šta će se desiti ako izgubi sve tri?

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here