Teško je biti menadžer Notingema: 13 različitih menadžera od 2011. godine!

0
669
siti graund

Sabri Lamuši je juče razrešen dužnosti na Siti Graundu i posle samo malo više od godinu dana napustio je klupu Notingem Foresta.

Evangelis Marinakis nije mogao da pređe preko očajnog starta sezone i četiri poraza u isto toliko meča. Pritom, gol-razlika 0:10 dodatno daje so na ranu.

Menadžerski haos u Notingem Forestu, koji već traje punu deceniju, nastavio se i ove sezone. U poslednjoj deceniji gotovo je nemoguće izgurati na klupi Šumara čitavu sezonu. Menadžeri se smenjuju kao na traci i bilo je sizona tokom kojih su se promenila i po tri menadžera. Jedina dva menadžera koja su uspela da izguraju čitavu sezonu na klupi Notingema u poslednjih 10 godina su – Bili Dejvis i Sabri Lamuši. Svi ostali bili su po nekoliko meseci.

Od početka sezone 2011/12 do danas, Notingem je promenio 12 različitih menadžera, Kris Hjuton je 13. u tom nizu.

Bili Dejvis je vodio ekipu do 6. mesta u sezoni 2010/11. Tog leta 2011. godine njegov ugovor se prekida, iz nekog razloga, i Stiv Meklaren dobija posao. Meklaren je vodio ekipu do oktobra. Nakon što je Najdžel Douti otišao sa mesta predsednika kluba, a došao Frenk Klark, otišao je i Meklaren. Stiv Koteril je bio čovek kojeg je Klark izabrao za prvog menadžera u svom mandatu.

Koteril je spasao ekipu ispadanja, ali je na kraju sezone dobio otkaz, te je pred start 2012/13 posao dobio Šon O’Driskol. U tim trenucima Frenk Klark napušta mesto predsednika Foresta. Nekoliko meseci čekao se novi, sve do decembra kada porodica Al-Hasavi kupuje klub. Njihovim dolaskom otišao je Šon O’Driskol i došao je Aleks Mekliš, koji je trajao samo dva meseca, pre nego što će u februaru dobiti otkaz. Sezonu je do kraja izgurao Bili Dejvis.

Dejvis je počeo i sezoni 2013/14 i bio na klupi do marta kada je napustio klub i Geri Brazil preuzeo upravljanje do kraja sezone kao privremeno rešenje. Pred start 2014/15 postavljen je Stjuart Pirs, ali je on smenjen u februaru posle loših rezultata i nasledio ga je Dougi Fridman. Fridman je počeo 2015/16 i bio menadžer do marta kada je usled loših rezultata dobio otkaz i Pol Vilijams je vodio ekipu do kraja sezone kao privremeno rešenje.

Francuski menadžer Filip Montanijer dobio je posao da povede Šumare u sezonu 2016/17. Na klupi se zadržao do januara, Geri Brazil je vodio tim do marta, da bi Mark Varburton preuzeo do kraja sezone i jedva sačuvao status kluba u Čempionšipu završivši na 21. mestu. Na kraju te sezone, maja 2017. godine porodica Al-Hasavi napušta Notingem i preuzima ga Evangelos Marinakis.

Grk je zadržao Varburtona na klupi za start sezone 2017/18, ali samo do decembra, kada ga je otpustio. Brazil je ponovo premostio do januara, kada je vođenje ekipe preuzeo Aitor Karanka. Sezona 2018/19 ponovo je donela dva menadžera. Aitor Karanka je bio u klubu do januara, kada ga je zamenio Martin O’Nil. Posle samo šest meseci, pred start prošle sezone O’Nil dobija otkaz i Sabri Lamuši par minuta kasnije biva postavljen za novog menadžera. Lamuši je uspeo u onome što nikome nije pošlo za rukom od 2011. godine – izgurao je celu sezonu na klupi. Ipak, loš start ove bio je koban po njega, te je smenjen. Kris Hjuton je preuzeo posao. Videćemo koliko će  se zadržati.

Trinaest različitih menadžera od leta 2011. godine. Jezivo!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here