Njukasl radi pametno i prepisuje od Čelsija

0
984
Foto: Twitter/@NUFC

Njukasl Junajted je započeo novu eru sa novim vlasništvom. Stiv Brus je odavno bivši a Edi Hau će biti njegov naslednik. Osim toga, dosta medija je prenelo informaciju kako će novi sporstki direktor na Sent Džejms Parku biti Majkl Emenalo, bivši tehnički direktor Čelsija.

Ovo je vrhunski potez “svraka” kada su u pitanju poslovi van terena. Emenalo je bio na Stamford Bridžu od 2010. do 2017. godine. Upravo on je jedan od najzaslužnijih ljudi za izgled Čelsija koji vidimo danas.

Pod njegovim vođstvom i nadzorm, klupska akademija je doživela procvat. Skauting program je poboljšan dosta u odnosu na godine pre njega a čak je podigao i Čelsijev ženski fudbalski tim na viši nivo.

ENGLESKA – ALBANIJA ID1+&D3+ (2.12)

Majkl se takođe navodi kao i ključna figura u transferima poput Huana Mate, Tiba Kurtoe, Kevina De Brujnea. Mohameda Salaha, Edena Azara, Ngolo Kantea i Seska Fabregasa. Takođe je jedan od osnivača Čelsijevo sistema pozajmica a o tome detaljno možete pročitati OVDE.

Verujem da i sami uviđate zašto je ovo fantastičan potez kluba sa severa Engleske. Novi vlasnici planiraju dugoročno i Emenalo je pravi čovek za to. Neko ko će unaprediti strukturu kluba i sve vezano za njega u vrlo kratkom periodu. U slučaju da Majk pristane na ovo, Njukasl bi praktično dobio čoveka koji zna šta da radi sa parama koje mu daju vlasnici.

Sa druge strane mnogi smatraju da je dovođenje Edija Haua isto kao i kada je Mančester Siti doveo Marka Hjuza nakon što su dobili nove vlasnike. Ne verujem da je tako, jer je Edi mlad trener koji je igrao dopadljiv fudbal sa Bornmutom. Započinjanje projekta “novi Njukasl” je sasvim dobra opcija sa njim.

U koliko to ne bude išlo, neće Arapi žaliti ni funte da ga zamene sa nekim dobrim imenom. Uostalom, nakon Hjuza je došao Manćini koji je osvojio titulu Premijer lige. Verujem da se na Sent Džejms Parku ne bi bunili da se i njima dogodi takav scenario.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here