Nisu to baš tako zamišljali – Hau okuplja “mini Bornmut” na Sent Džejms Parku

0
1196
Foto: Twitter/@NUFC

Dosta zvučnih imena se povezuje sa ekipom Njukasla od kako su stigli novi vlasnici. Sada kada su doveli i trenera koji zna šta želi od pojačanja polako počinju i da izlaze pouzdanije informacije. Verujem da na Sent Džejms Parku sigurno nisu zamišljali da će Edijeve želje biti ovakve.

Naime, poznato je da će se “svrake” pojačati na gotovo svim pozicijama, od golmana do napadača. Jedno od Edijevih želja u januaru je njegov bivši igrač, Nejtan Ake. Uzimajući u obzir da Holanđanin ne igra previše na Etihadu, to uopšte nije nerealna opcija.

PORTUGAL – SRBIJA ki 2 (5.75)

Osim njega, Hau bi rado video u svom timu Lojda Kelija i Džefersona Lermu. Bio bi to pravi “mini Bornmut” na Sent Džejms Parku. Ipak, šalu na stranu, objašnjenje za ovo je veoma prosto. Novi trener Njukasla želi igrače koji mogu doprineti odmah. Klub sa severa Engleske se bori za opstanak i potrebni su upravo takvi fudbaleri.

Edi je već upoznat sa svim kvalitetima koje poseduju Ake, Keli i Lerma. Verovatno veruje igračima, zna šta može da očekuje od njih i smatra da mu oni mogu doneti opstanak u Premijer ligi.

Sasvim logičan potez. Zimski prelazni rok uglavnom i služi za “doterivanje” grešaka iz letnjeg. Na kraju sezone kada sve klubove očekuje pauza od dva i po meseca, tada se mogu dovoditi “bombe”. Stoga verujem da neće preterano Njukasl tražiti atraktivne igrače u januaru već samo one za koje smatraju da mogu odmah napraviti razliku u ekipi.

Ako ostanu u Premijer ligi, očekuje nas sigurno jedno vruće leto u ne tako vrućem Njukalsu…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here