Nismo ovde da razigravamo tuđe igrače

0
1257
danijel farke
Photo: canaries.co.uk

Norič Siti se trenutno nalazi zakucan za dno tabele Premijer lige sa samo dva osvojena boda iz osam utakmica. Iako su mnogi mislili da bi “kanarinci” mogli da opstanu ove sezone, to deluje kao sve teža i teža misija.

ČELSI – NORIČ 1-1&2-5 (2.07)

Na to bi moglo da se doda da na Kerou Roudu ne vlada tako dobra atmosfera. Naime, menadžer Noriča, Danijel Farke, je rekao kako njihov klub ne služi za razigravanje tuđih igrača.

Nemam nikakav pritisak da oni moraju da igraju. Nismo ovde kako bi razvijali tuđe igrače, ovde smo da bi pobeđivali. Ne radio se o Biliju Gilmoru, Brendonu Vilijamsu (koji su na pozajmici) ili Keniju Meklinu i Temu Pukiju, koji su naši igrači. Samo želimo da igramo sa igračima koji će osvajati poene – rekao je Farke.

Iako je sa jedne strane Nemac u pravu, sa druge strane Čelsi i Mančester Junajted sigurno ne mogu biti zadovoljni. Oba igrača su poslata na pozajmice kako bi dobili više minuta i uhvatili ritam Premijer lige.

Naravno, Norič je takođe znao šta je radio kada je dovodio pomenute igrače, ali u Londonu i Mančesteru verovatno misle da ako će već njihovi igrači grejati klupu, to mogu i u matičnom klubu.

Ovo bi takođe značilo da bi obojica mogli da se vrate sa pozajmice već u januaru. Gilmor je krenuo veoma dobro, ali je poslednje tri utakmice proveo na klupi i nijednom nije ušao u igru, dok je Vilijams od poslednje četiri, pauzirao tri takođe na klupi. Igrao je samo protiv Evertona.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here