Nije bilo mnogo fudbalera koji su sa Old Traforda otišli za više novca nego što su došli, možete li da nabrojite neke?

0
638
Foto: www.leedsunited.com

Fudbalski klub Mančester Junajted nije poznat po vanserijskom skautingu, niti po nekim velikim zaradama od prodaje igrača, a u prilog toj činjenici govori i to da je Danijel Džejms, koji se pre par dana pridružio Bijelsinoj četi, tek peti fudbaler koji je otišao sa Old Traforda a da je za njegov transfer klub zaradio više novca nego što je izdvojio za kupovinu istog (Džejms je stigao za 15 a otišao za 25 miliona funti), i to u poslednjih čak 10 godina. Da li znate na kojim su to igračima “Crveni đavoli” zaradili novac?

Aleksander Batner – Holanđanin je u klub stigao iz Vitesea sada već davne 2012. godine za oko 4 miliona funti, da bi ga Junajted preprodao Dinamu iz Moskve za svotu od 5.6 miliona funti. Nije bila velika zarada, ali je ipak plus na bilansu.

Dejli Blind – došao iz Ajaksa i vratio se u Ajaks, ali je usput Mančester uspeo da na njemu zaradi oko 4.5 miliona funti.

Foto: www.manutd.com

Havier ‘Čičarito’ Ernandez – pristigao iz meksičke Gvadalahare 2010. godine za 6.5 miliona funti, da bi pet godina kasnije otišao u Bajer iz Leverkuzena za nešto više od 7.3 miliona funti.

Foto: www.manutd.com

Kris Smoling – štoper je na Old Traford došao za 7 miliona funti, a u italijansku prestonicu se zaputio sa cifrom od 13.6 miliona funti, koliko je popularna “Vučica” izdvojila za njegove usluge.

Foto: www.manutd.com

MANČESTER JUNAJTED – NJUKASL 1-1 (1.70)

Prilično mršava lista, zar ne?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here