Nepoželjni golman na Enfildu traži novi klub

0
1117
Foto: www.liverpoolfc.com

Većina navijača Liverpula je ili već zaboravila ili prosto ne želi da se seća Lorisa Kariusa. Nemac je i dalje pod ugovor sa “redsima” a ovih dana se vraća treninzima nakon povrede. Sva je prilika da će Loris morati da traži novi klub tokom zimskog prelaznog roka.

Karius nije odigrao takmičarsku utakmicu za Liverpul još od 2018. godine i onog kobnog finala Lige šampiona protiv Real Madrida. On se ovog leta vratio ponovo u klub nakon pozajmica u Bešiktašu i Unionu iz Berlina. Dvadesetosmogodišnjak nije trenirao još od avgusta nakon što je zadobio povredu i trenutno je tek četvrti izbor Jirgena Klopa, iza Alisona, Kelehera i Adriana.

LIVERPUL – MANČESTER SITI P/K X (1.81)

Sada kada se konačno vraća na teren, Lorisov prioritet je da pronađe klub gde bi bio prvi golman.

Nisam trenirao oko šest nedelja. Sada ću probati da uđem u ritam sa treninzima i da povratim formu. Videćemo šta će se desiti na zimu. Moj cilje je da budem između stativa svake nedelje. Bilo je nekoliko zainteresovanih klubova tokom leta ali je sve to propalo – rekao je nemački golman.

Karius, koji je neko vreme proveo u akademiji Mančester Sitija, je došao u Liverpul 2016. godine iz Majnca. On je bio jedno od prvih pojačanja u eri Jirgena Klopa. Konkurenciju mu je čino Minjole koji je u prvoj sezoni uglavnom imao prednost ali već u drugoj sezoni na Enfildu, Karius je preuzeo poziciju prvog čuvara mreže.

Tako je dobio prednost u odnosu na Belgijanca u finalu Lige šampiona 2018. godine ali su njegove greške učinile da Klop već istog leta potraži novog golmana. Upravo tako je Alison Beker stigao na Enfild za tada rekordnih 67 miliona funti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here