Najverniji igrači Premijer lige

0
782
foto: twitter/@EuropaLeague

Kao i svakog leta, prisustvovali smo velikom broju prelaska igrača u druge klubove. Ipak, neki igrači već dugi niz godina ostaju verni jedom te istom klubu. Stoga je pred vama lista fudbalera sa najdužim stažom u jednoj ekipi.

Mark Nobl – 17 godina i 7 meseci

Nobl je rođen u istočnom Londonu i sa 11 godina je zaigrao fudbal u akademiji Arsenala. Kako otac nije mogao da uvek da stigne da ga vozi na treninge koji su bili daleko od njihove kuće, Mark je prešao u Vest Hem čiji je navijač bio od malih nogu. Kapiten “čekićara” je odrastao u okolini nekadašnjeg Apton Parka. Sa samo 17 godina je debitovao za prvi tim na utakmici protiv Sautend Junajteda.

MAĐARSKA – ENGLESKA 2&0-3 (1.90)

Šejmus Koleman – 12 godina i 7 meseci

Irac je na Gudison stigao za samo 60 hiljada funti iz Sligo Roversa. Jedan od najkonstantnijih igrača “karamela” je nagrađen 2019. godine kapitenskom trakom nakon što je Fil Džagelka napustio klubo. A ove sezone je dobio i novi ugovor.

foto: twitter/@Everton

Kevin Long – 11 godina i 7 meseci

Još jedan Irac na spisku najvernijih. Long je na Turf Mur stigao 2010. godine iz Kork Sitija. Iako je veliki deo poslednje decenije provodio na pozajmicama a ne u Barnliju on je zvanično igrač ovog kluba.

Luis Dank – 11 godina i 2 meseca

Dank je svoju karijeru započeo u Vimbldonu a već sa 12 godina prešao je u Brajtonovu akademiju. Prošao je sve mlađe kategorije i na kraju došao do prvog tima. 2019. godine je dobio kapitensku traku kao nagradu za vernost i borbenost koju je pokazao u klubu.

Hari Kejn – 10 godina i 7 meseci

Bilo je vrlo blizu da Kejn ne bude na ovoj listi. Ipak, napadač je ostao u Totenhemu što ga stavlja u top 5 najvernijih aktivnih igrača. Svoju karijeru je započeo u Ridžvej Roversima odakle je prešao u akademiju Arsenala iz koje su ga “otpustili” jer je bio previše debeo. Nakon toga su ga prvo odbili u Totenhemu ali je dobio novu šansu nakon što ih je impresionirao igrajući za akademiju Votforda upravo protiv Totenhema.

Svoje mesto na listi top 10 najlojalnijih igrača našli su i David De Hea (10 godina i 2 meseca), Džordan Henderson (10 godina i 2 meseca), Kasper Šmajhel (10 godina i 2 meseca), Fil Džouns (10 godina i 2 meseca) i Ben Mi ( 9 godina i 7 meseci).

Foto: www.tottenhamhotspur.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here