Najtraženiji štoper na Ostrvu, Džejms Tarkovski!

0
91
Foto: burnleyfootballclub.com

Jasno je već da nas očekuje zanimljivo leto u najjačem rangu engleskog fudbala. Ipak, ono što zvuči pomalo neverovatno jeste činjenica da će Džejms Tarkovski biti najtraženiji štoperu u Premijer ligi!

Dvadesetdevetogodišnjak će biti bez kluba od juna jer mu aktuelni ugovor sa Barnlijem ističe tada i biće slobodan u izboru nove sredine. Zainteresovanih klubova ima na pretek.

Pogotovo sada, kada je ekipa sa Turf Mura zvanično ispala u Čempionšip i biće praktično nemoguće da produže ugovor sa jednim od najstandardnijih igrača.

Već smo pisali o tome kako je Njukasl Junajted zainteresovan i da će Tarkovski biti jedna od glavnih meta kluba sa severa Engleske. Međutim, dobili su konkurenciju u vidu Lestera i Evertona.

LIVERPUL – REAL MADRID GG&3+ (2.03)

Oba pomenuta kluba su imala loše sezone za svoje standarde, pogotovo “karamele”. Jedan od glavnih razloga očajnih izdanja je upravo nepouzdana odbrana koja je često prelako primala golove.

Everton je u pretposlednjem kolu osigurao opstanak i gotovo sigurno će učiniti sve ovog leta kako bi se pojačali dovoljno da im se ovakva godina ne ponovi. Očekuju se prodaje Dominik Kalvert Luina i Ričarlisona te će klub uprkos velikom minusu u prethodnih nekoliko godina imati prostora za nova pojačanja.

Sa druge strane na King Paueru će takođe doći do promena. Ostaje znak pitanja vezan za sudbinu Brendana Rodžersa jer nije poznato da li uprava kluba želi da Englez nastavi sa radom. Sujundžu je na izlaznim vratima te je sasvim jasno zašto “lisice” ulaze u trku za Barnlijevim štoperom.

Kako do početka prelaznog roka ima nešto više od mesec dana očekuje se da i još neki klubovi iz Premijer lige pokažu interesovanje za Džejmsa. Jedino sigurno je da Tarkovski neće igrati u Čempionšipu naredne sezone.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here