Najskuplji u istoriji kluba a ide na zimu – Da li bi Arsenal bolje prošao sa Zahom?

0
504
foto: arsenal.com

Kako prenose mediji iz Engleske, Arsenal će rado prodati Nikolasa Pepea u zimskom prelaznom roku za cenu od 25 miliona funti. To je samo mali deo od onoga što su platili za njega. Pepe je najskuplje pojačanje u istoriji kluba sa Emirata jer su “tobdžije” za njega izdvojile čak 72 miliona funti.

Reprezentativac Obale Slonovače je u potpunosti ispao iz rotacije Mikela Artete. Iako je krenuo u sezonu kao redovan starter, kako je vreme odmicalo dobijao je sve manje i manje vremena za igru. Arsenal trenutno igra sjajno i nema razloga da Arteta remeti to kako bi probao da uvede Pepa u ritam.

LIVERPUL – ARSENAL ug 4+ (2.24)

Sve je moglo biti dosta drugačije za Arsenal jer u periodu dovođenja Pepea glavna meta bio Vilfred Zaha. Uprava kluba se odlučila za igrača koji je postigao 22 gola i 11 asistencija u Ligi 1. Zaha je sa druge strane imao iza sebe sezonu sa 10 golova i 11 asistencija ali i cenu od 100 miliona funti koja je bila prevelika za “tobdžije”.

Verovalo se tada da je Arsenal čak i bolje prošao. Međutim, Nikolas nikada nije opravdao svoju cenu. Logično pitanje je da li bi bolje bilo da je doveden igrač Kristal Palasa koji je već imao premijerligaško iskustvo ili bi i on prošao kao Pepe?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here