“Mo Salah je drugi najbolji igrač Liverpula u istoriji ovog kluba” – Pa gospodo Englezi, nećemo tako!

0
889
foto: twitter/@LFC

Čekajući Liverpul – Barnli i svoju duplu odbranu “redsa” u fantaziju, naletim na jedan veoma interesantan i može se reći poprilično kontraverzan članak.

Naime, na Tolk Sport radiju, jedan od fanova Liverpula je izjavio kako je Mohamed Salah drugi najbolji igrač koji je nosio Liverpulov dres. U pitanju je jedan očigledno stariji gospodin po imenu Pol. Kažemo stariji jer navodi kako je Keni Dagliš najbolji ikada i da je uživao gledajući ga.

LIDS – EVERTON ug 3+ (1.79)

Kada bih rangirao Liverpulove igrače, Salah je sigurno u vrhu. Ja sam večiti fan kralja Kenija. Tu Stivi Dži, Tores, Majkl Oven i Salah je u tom društvu. Uzimajući u obzir činjenicu da je osvojio Premijer ligu, stavio bih ga čak i ispred Džerarda, iako me boli što je takorekao je Pol pa dodao.

Ali ipak, gledao sam Kenija Dagliša kako radi neverovatne stvari. On će zauvek za mene biti broj jedanzavršio je navijač “redsa”.

Malo, zapravo malo više, je gospodin Pol pogrešio. Staviti igrača koji je tu tek četiri sezone ispred deteta kluba koji je tokom svog vremena na Enfildu često sam znao da vuče ekipu je zaiste nekorektno u najmanju ruku. Pogotovo tokom 2005. i 2006. godine kada je Liverpul osvojio Ligu šampiona i FA kup. Da, Stivi nije osvojio Premijer ligu, ali to ne može nikako umanjiti njegov značaj u klubu i staviti ga iza Salaha.

Salah može da završi svoju karijeru u Liverpulu samo sa ovim trofejima sada, a može ih osvojiti još šeset- sedam niko ne zna. Ipak, u ovom trentuku gospodine Pol, Keni Dagliš neka bude broj jedan, ali Stivi je za sada i dalje broj dva.

Podsetimo se kakav je igrač broj dva u Liverpulovoj istoriji bio tokom svoje karijere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here