Misterija stara 16 godina – Čiju medalju je bacio Murinjo?

0
1910
foto: screenshoot

Žoze Murinjo je u svojoj karijeri imao brojne legendarne trenutke koje ćemo sigurno pamtiti čitav život. Od trenutka kada je sebe nazvao “Special one” pa sve do onog trka na terenu Kamp Noua.

Ipak, između gore pomenuta dva momenta desio se još jedan. Murinjo je osvojio titulu Premijer lige u svojoj prvoj sezoni sa Čelsijem a isto je uradio i u drugoj. Tako je postao tek drugi menadžer (u tom trenutku) koji je osvojio dve uzastopne titule Premijer lige.

“Plavci” su novi trofej obezbedili 29. aprila 2006. godine kada su savladali Mančester Junajted sa 3-0 dva kola pred kraja prvenstva.

Nakon meča, usledila je ceremonija dodele pehara kao i medalja igračima i stručno štabu. Ipak, Murinjov potez je ono o čemu su svi pričali. Portugalac je svoju medalju odmah bacio u publiku nakon što ju je dobio!

Ova medalja je za sve. Ipak, mislim da će čovek koji je uhvatio medalju otići kući sa sjajnom uspomenom ili će otići na e-Bej i zaraditi bogatstvo – rekao je Žoze tada.

Međutim, ispostavilo se da to možda i nije Murinjova medalja! Jedan od “insajdera” na Tviteru je otkrio kako je u pitanju medalja Roberta Huta koji se nije pojavio tog dana kako bi naterao klub da ga proda.

Portugalski trener je svakako bio u pravu kada je u pitanju njegova izjava jer je navijač 2010. godine prodao medalju za 16.500 funti. Možda ne bi dobio toliko novca da se tada znalo da ova medalja ne pripada bivšem treneru Porta ali ipak, u pitanju je medalja Premijer lige. Možda ju je i Stiven Džerard kupio, ko zna…

Šalu na stranu, Robert Hut stvarno nije bio na stadionu tog dana što ne znači da je karijer završio bez medalje Premijer lige. Hut je sezonu pre toga takođe bio deo Čelsija kada su “plavci” bili šampioni.

Takođe je i 10 godina kasnije pokupio svoju treću (ili drugu?) medalju za osvajača engleske lige. On je bio deo Lestera u istorijskoj sezoni 2015/16 kada su “lisice” na iznenađenje svih došle do trona.

Dakle, šta vi mislite? Da li je Murinjo stvarno bacio svoju medalju ili je Robert Hut ipak ostao uskraćen za jednu?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here