Miris Istanbula, snaga Enfilda i Liverpul koga se opet svi plaše

0
2434
Foto: Twitter/@LFC

Liverpul je velikan. Idu nam svima na živce njegovi navijači širom sveta, jer misle da je njihova sekta veća i jača od ostalih. To nije tema. Tema je evropski Liverpul. Klopov. Ovaj.

Rano je za suditi i nagađiti kraj ove, ali je pravi trenutak porediti početak ove sa krajem prošle sezone.

Liverpulova 2020/21 bila je jedna od najgorih u modernoj eri. Mnogi su sezonu bez VVD, pa i većine ostalih, dočekali da Liverpul nazovu potrošenim i bivšim, da je Jirgen Klop ugasio svoj tim, kao nekada Borusiju Dortmund.

Večeras smo dobili dokaz da su to bila pogrešna nagađanja. Ne zato što je preokret od 1:0 – 1:2 – 3:2 zamirisao na Istanbul, već zbog onoga što Liverpul ponovo predstavlja i radi na terenu. Čak i kada nema Van Dajka, Manea i Tijaga Alkantare.

Jirgen Klop je svestan da je njegova odbrana dve klase tanja bez Van Dajka i moraće pažljivo da bira mečeve kada će ga odmarati. Milan je na to uspeo da ga podseti u kratkom periodu u finišu prvog poluvremena. To je bilo jedina tri minuta da je Milan delovao kao dostojan rival Liverpulu.

LIVERPUL – KRISTAL PALAS 1&3+ (1,56)

Klopov tim ima sistem, zna kako želi da igra i večeras smo videli presing kojem će malo ko moći da nađe odgovor. Tačnije, biće jako zanimljivo gledati kako će Pep i Tuhel odgovoriti Klopu kada svi budu ovako spremni i “gegen” našpanovani.

Igrao je Origi, šesti špic u ekipi. Imao je strašnu asistenciju i pokazao da je deo sistema. To je suština Liverpula. Svako je bitna karika. Svi znaju da je mašinerija uvek na prvom mestu i svako doprinosi koliko je potrebno i uvek je na maksimumu kada dođe njegovih pet, 90 ili 45 minuta.

Prošla sezona je bila posledica povreda i svega lošeg što se desilo. Prazne tribine najviše utiču na Liverpul. Enfild je večeras dočekao evropsku noć koju je čekao dugo. Simbolično došao je veliki, ali sada znatno manji – Milan.

Nije sad mnogo bitno koliko je Milan lošiji nego onomad kada je bio najjači. Ovde je priča o tome da su na ovom istom, praznom stadionu, prošle sezone slavili i Barnli i Fulam i Brajton i to bez primljenog gola. I što ceo svet zna koliko se tako nešto neće skoro ponoviti. Jer, prošle sezone niko ne bi verovao u preokret posle 1:2 na poluvremenu. Ove, lagano smo mogli da uplatimo u lajvu na keca.

Večeras je miris Istanbula podsetio sve koji su ga otpisali da će im se ponovo provući kroz nozdrve do kasnog proleća.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here