Lukas Toreira živi “zlatno doba” svoje karijere, ali ne onako kako bismo svi to pomislili

0
7663
Foto: www.arsenal.com

Fudbaler Arsenala i urugvajski reprezentativac, Lukas Toreira, dobio je “produženi” odmor u Španiji, u koju je “svratio” nakon završenih obaveza na Kopa Americi i zasluženog odsustva koje je nakon tog takmičenja dobio.

Dvadesetpetogodišnji vezni fudbaler je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Atletiku iz Madrida, te je, nakon što je ona istekla, od ovog leta ponovo trebalo da se vrati na Emirate i priključi se saigračima na pripremama, ali se to ipak nije dogodilo, preciznije – nakon što ga je Mikel Arteta precrtao sa svog spiska i izjavio kako mu se ne uklapa u buduće planove, Lukas se uopšte nije pojavio u Londonu. Pitate li se gde je bio i šta je radio? I mi.

Urugvajac je živeo u španskoj prestonici, a iz Arsenala je stiglo obaveštenje kako ne može da sleti u Englesku zbog toga što su sve zemlje iz Ujedinjenog Kraljestva stavile Urugvaj na “crvenu” listu, odnosno, svrstali ga u najrizičniju grupu država, te igraču nikako nije dozvoljeno da se pojavi u zemlji. Ova priča je poprilično banalna i zvuči ekstremno naivno, zar ne?

Ipak, čelnici kluba iz Londona su očigledno negde pogrešili i svojim, blago rečeno amaterskim, postupcima omogućili Toreiri da nedeljno zarađuje oko 80.000 funti (kolika mu je trenutna plata) bez trunke rada ili zalaganja. Po društvenim mrežama su počele da kruže i slike fudbalera koji se zabavlja uz “ulični” fudbal sa prijateljima.

Ostaje nam da vidimo šta će, kako će i da li će uopšte Arsenal odreagovati na ovu situaciju. Ono što su poslednje preneli engleski mediji jeste informacija da je Toreira juče viđen u Londonu i da “Tobdžije” aktivno traže kupca za igrača. Jedno je sigurno – Lukas Toreira je čovek od koga trenutno jako mali broj ljudi lepše živi, plata je tu, svakog meseca i na vreme, a Urugvajac ne radi apsolutno ništa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here