Luis Suarez postaje slobodan, navijači Liverpula poručuju: “Vratite ga!”

0
2361
Foto: Twitter/@Nacional

Jedna od najčudnijih priča ove jeseni mogao bi da bude povratak Luisa Suareza u Evropu, a posebno u – Liverpul?

Da se pitaju navijači Liverpula, uprava bi morala da razmisli da dovede Urugvajca u ovakvom kriznom trenutku.

Ekipa Jirgena Klopa igra prilično loše od starta sezone, a svi ključni igrači su – ili povređeni ili u neprepoznatljivom padu forme.

Darvin Nunjez je došao za 75 miliona evra koji vrlo lako mogu da se pretvore i u 100 uz lako ostvarive bonuse, ali Urugvajcu će biti potrebno malo više vremena da se privikne na ostrvski fudbal.

Za razliku od njegovog sunarodnika.

Luis Suarez je u periodu od 2011. do 2014. godine osvojio srca navijača Liverpula sa 82 gola na 133 utakmice. Naravno, sada, u 35. godini nije u istoj formi, ali, ako se zna da postaje slobodan u oktobru, kada se završi urugvajsko prvenstvo. Nakon toga sledi Mundijal, a nastavak sezone tek u januaru, idealan trenutak da Suarez bude spreman da pomogne kada bude najpotrebnije.

Istina, Suarez ima opciju da produži ugovor sa svojim Nacionalom, ali pitanje je da li će to učiniti ako dobije ponudu iz Evrope.

Kada se završi urugvajski šampionat, Suarez će otići, jer smo se tako dogovorili. To je bio uslov i naša velika prednost u pregovorima kada smo uradili sve da bismo ga doveli. Ovo govorim da bih navijačima smanjio prevelika očekivanja. Suarez odlazi. On nam je to i sam rekao – rekao je predsednik Nacionala Hose Fuentes.

Nije bilo potrebno mnogo da ove reči stignu do evropskih medija, a samim tim i do navijača Liverpula. Pojedini žele “Pistolera” da dođe do kraja sezone i da pomogne do kraja tekuće, jer je timu pomoć preko potrebna.

Suarez je na osam mečeva postigao četiri gola i dodao tri asistencije u urugvajskom prvenstvu, gde je želeo da se na što bolji način pripremi za Mundijal. Urugvaj se nalazi u grupi sa Portugalom, Ganom i Južnom Korejom, a Suarez želi da pokuša da ponovi uspeh iz 2010. kada je Urugvaj stigao do polufinala gde je izgubio od Holandije i potom od Nemačke u borbi za treće mesto.

Da li nakon toga sledi senzacionalni povratak u Evropu? I da li bi postojao lepši trenutak za povratak u Liverpul?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here