Nove mere: Bez navijača u Londonu!

0
976
premijer liga logo
Photo: Twitter/premierleague

U Engleskoj se od srede uveče uvode posebne mere zbog korona virusa, te će klubovi iz prestonice ispaštati.

London od srede uveče ide u treći nivo, što znači da će klubovi iz glavnog grada igrati bez navijača.


Bournemouth – Wycombe 1-1&3+ – Velika je razlika u kvalitetu


Podsetimo, Vlada je nedavno podelila Englesku na tri nivoa. Prvi je onaj u kome je najbolja epidemiološka situacija i klubovi koji se nalaze u ovom nivou mogu da imaju 4,000 navijača na stadionu. Nijedan grad timova iz Premijer lige nije u ovom nivou. Drugi novi je onaj gde je malo slabija situacija sa koronom, ali klubovi iz ovog nivoa mogu imati 2,000 po utakmici. Većina engleskih gradova bila je u ovom nivou. Treći nivo je onaj u kome je još uvek mnogo loša situacija sa koronom i svi klubovi koji su u ovom nivou, moraju još uvek da igraju bez navijača.

London je do sada bio u drugom nivou, te su Arsenal, Kristal Palas, Totenhem, KPR, Vest Hem, Čelsi… i svi klubovi iz glavnog grada, mogli da puste 2,000 navijača na stadionima. Ipak, od četvrtka to više neće biti slučaj. Situacija sa koronom u Londonu se znatno pogoršala, te ga je Vlada stavila u treći nivo.

Od vikenda samo četiri kluba mogu da imaju navijače na svojim stadionima: Everton, Liverpul, Brajton i Sautempton. Narednog vikenda publike će biti na Sent Merisu, gde gostuje Mančester Siti, na Gudisonu, gde u goste dolazi Arsenal i na Amex-u, gde će Brajton dočekati Šefild Junajted.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here