Lima: Lineker samo ima sreće što nije rođen u Andori

0
1552
foto: twitter/@Fedandfut

Geri Lineker samo ima sreće što je rođen u Engleskoj a ne u Andori – reči su Ildefonsa Lime, kapitena reprezentacije Andore.

Lima koji je za svoj nacionali tim zabeležio 130 nastupa je igrao protiv najboljih timova Evrope u poslednjih nekoliko godina. Ipak, da se Geri Lineker pita, njegova reprezentacija kao i još neke bi trebalo da igraju kvalifikacije za kvalifikacije.

ENGLESKA – ANDORA 1&0-4 (2.45)

Kada je Engleska u martu ove godine ubedljivo vodila 5-0 protiv San Marina, Lineker je izbacio jedan poprilično kontraverzan tvit.

Sigurno smo stigli do te faze gde najniže rangirane reprezentacije moraju da igraju jedni protiv drugih kako bi dobili šansu da igraju na ovom nivou. Ovo je apsurdno – napisao je tada Lineker.

Može se reći da se Geriju ovo obilo o glavu. Samo nekoliko dana kasnije Luksemburg je savladao Irsku i Severna Makedonija Nemačku.

Lima koji trenutno ima 41 godinu i dalje nastupa za svoju reprezentaciju. On je rekao kako će utakmica protiv Engleske na Vembliju za njegovu reprezentaciju predstavljati “žurku”.

Da je Lineker rođen u Andori, on ne bi mogao da igra protiv Engleske? Mi smo država isto koliko i Engleska. Za njih nije problem da igraju jednom godišnje protiv nas. Za njih je to kao pripremna utakmica. Mečevi kao što su ovi sa Engleskom na Vembliju su za nas poput žurke. Imamo sreće što smo došli u takvu situaciju da igramo protiv njih na stadionu kao što je Vembli, u takvoj atmosferi i protiv tako velikih imena – rekao je Ildefons.

On je takođe pričao i o tome šta ovo predstavlja za mlade igrače iz njegove države kao i da možda neće uvek biti ovakav odnos snaga.

Pokušaćemo da uživamo i radno ono što je do nas. Sećam se da smo pre nekoliko godina protiv Turske u Istambulu izgubili tek u 88. minutu. Moramo da radimo puno i damo sve od sebe, ali mladim igračima uvek kažem kako bi trebalo da uživaju u ovakvim utakmicama jer postoji mogućnost da se dogode jednom ili dva puta u životu. Pre 20 godina svi su unapred upisivali pobedu protiv Islanda, sada je drugačije jer je Island postao dobra reprezentacija – završio Lima.

Gotovo je neverovatno da ćemo Andoru gledati na Svetskom prvenstvu. Ipak, ovakve utakmice znače slabijim reprezentacijama pogotovo od kada je uvedena Liga nacija koja olakšava upravo nacionalnim timovima poput ovog da se nađu na Evropskom prvenstvu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here