Leva traži nove izazove – Sledeća stanica Premijer liga?

0
367
foto: twitter/@Bundesliga_EN

Na iznenađenje gotovo čitave Evrope, Robert Levandovski je izrazio želju da napusti Bajern iz Minhena. Kako on kaže, pre nego što završi karijeru želeo bi da se oproba u novom klubu sa novim izazovima.

Naravno Bajern je protiv ovog poteza Poljaka, jer bi to ostavilo veliku rupu u njihovom napadu koju Čupo Moting gotovo sigurno ne bi mogao da popuni. Ipak, uzimajući u obzir da se radi o igraču koji im je toliko trofeja doneo u poslednjih nekoliko godina, uprava na Alijanc Areni možda i izađe u susret iskusnom golgeteru.

Nakon Robertove izjave mislim da i sami znate ko je upalio alarme i nadi da će ga dovesti. Premijerligaši naravno. Oba Mančesterska kluba, Totenhem pa čak i Arsenal. Da i Arsenal. Svi traže adekavatnog napadača koji bi mogao da im osigura 30 golova u sezoni. Upravo Levandovski odgovara takvom profilu.

ARSENAL – ČELSI ki 2 (1.80)

Ipak, situacija je takva da bi Levandovskog trenutno realno govoreći samo Siti mogao da priušti. Svi ostali bi morali da naprave neke prodaje u narednih 10 dana kako bi doveli poljskog golgetera. Bajern navodno nema nameru da ga pusti za cifru nižu od 100 miliona evra.

Junajted je već dosta potrošio ovog leta te bi morao da napravi neke prodaje kako bi obezbedili makar deo novca. Ipak, verujemo da je “crvenim đavolima” mnogo bitnije da nađu stabilnog veznog fudbalera.

Arsenal… Pa šta reći. Potrošili su već oko 150 milion funti te je pitanje da li oni mogu da uđu u pravu trku iako bi im trebao takav profil napadača.

Poslednji možda najrealniji uz Siti je Totenhem. “Pevci” zapravo možda i drže sve u svojim rukama. Da kažemo da Leva želi da pređe u Totenhem, klub iz Londona bi mogao da da Kejna Sitiju za već ponuđenih 150 miliona funti i veći deo tog novca prosledi na Poljaka. Totenhem bi tako isključio “građane” iz trke za Levandovskog dok bi sebi otvorili put i stvorili uslove za dovođenje istog.

Ipak, ostaje pitanje da li je dobar potez rešiti se napadača od 28 godina kako bi doveo igrača od 33? To je pitanje kojim će Livi i uprava Totenhema morati da se pozabavi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here