Lesterova potraga za štoperom – Danac ili Englez?

0
568
Foto: www.lcfc.com

Lester je krenuo u hitnu potragu za štoperom. Činilo se kako su „lisice“ odradile dobar prelazni rok, dovele pojačanje na svakoj poziciji gde im je to bilo potrebno ali ipak tu posao još nije gotov za njih. Nakon povrede Veslija Fofane i od ranije Džonija Evansa, Brendan Rodžers će morati da potraži novog igrača koji bi mogao da popuni rupu u centru odbrane.

U utakmici protiv Mančester Sitija, štoperski tandem činili su Sujundžu i Amarti, ipak teško je poverovati da će se Rodžers oslanjati na Amartija kao startnog defanzivca. Trener Lestera već ima na umu dva imena koja bi se uklopila u njegov sistem.

LESTER – VULVERHEMPTON 3+ (1.97)

Prvo i verovatno najrealnije, Janik Vestergor. Defanzivac Sautemptona ulazi u poslednju godinu ugovora na Sent Meri stadionu i kako još uvek nema nameru da ga produži, deluje da bi „sveci“ mogli da iskoriste priliku i izvuku neki novac za njega. Lester sprema ponudu i pitanje je dana kada će ona stići u Sautempton. Videćemo hoće li ona ispuniti očekivanja uprave kluba sa juga Engleske.

Drugo ime je Džejms Tarkovski. Stameni štoper Barnlija je bio nezamenljiva karika u odbrani ovog kluba. Naravno uprava kluba sa Turf Mura i Šon Dajš žele da zadrže svog igrača, ali u slučaju dobre ponude verujemo da će i oni popustiti. Naravno i Tarkovski je možda zainteresovan za nove izazove. Međutim on se trenutno navodi kao rezervna opcija, nakon Vestergora.

Definitivno je da će na King Pauer stići novi igrač koji će biti odmah ubačen u tandem sa Sujundžuom, ostaje da vidimo samo da li će to biti neko od pomenute dvojice ili možda čak neko treći. Lester je dovođen u vezu i sa Stefanom De Frajem, štoperom Intera. Ipak, za njega bi „lisice“ morale previše novca da izdvoje te je to malo verovatno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here