Niko kao Kru Aleksandra

0
694
kru aleksandra igrači
Photo: crewealex.net

Priču o ovom malom, simpatičnom klubu iz engleske treće lige svi verovatno znate. Poznati su po svojoj čuvenoj akademiji koja svake sezone iznedri po jednog odličnog igrača. Verovatno ste i čuli za Engleza koji je rođen u Italiji, Darija Gradija koji je bio preko 20 godina menadžer kluba, u jednom trenutku imao je duži staž i od Ser Aleksa Ferugsona.

Kru je ekipa koju nikako ne može da mrzite. Ne razbacuju se milionima, ne dovode mnogo igrača, već se svake sezone okreću svojoj akademiji.

Nova pojačanja se dovode na pozicijama gde je to baš potrebno. Obično ih je nekoliko po sezoni. Ostatak tima i klupa rezervisana je za klince iz akademije. Tokom ovog prelaznog roka četiri nova potpisa na Gresti Roudu: dva napadača i dva štopera. To je ono gde su malo tanki. Za ostalo imaju svoju decu.

U poslednjoj utakmici protiv MK Donsa u subotu, Dejvid Artel izveo je startnu postavu u kojoj je bilo čak osam igrač koji su ponikli u akademiji ovog kluba! Golman Vil Jaskaleinen, štoper Omar Bekles i napadač Majkl Mandron su ostala trojica. Pritom, prosek godina tima bio je 24.

Artel je u drugom poluvremenu izvršio dve izmene. Uveo je Kaluma Ainlija i Džoša Lundstrama, pretpostavljate – i njih dvojica su produkt Kruove škole.

Dario Gradi je imao san, želeo je čitavu startnu postavu Krua sastavljenu od igrača iz sopstvene akademije i doživeo ga je. Kru je u prethodnih nekoliko godina dva puta uspevao u tome: u poslednjim kolima 2013. i 2018. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here