Kreću radovi na Enfildu – Liverpul prelazi Arsenal i Vest Hem

0
967
foto: twitter/@LFC

Fudbalski klub Liverpul je i zvanično potvrdio kako će uskoro krenuti radovi na njihovom stadionu kako bi se za seznu 2023/24 povećao kapacitet za sedam hiljada mesta.

Klub će nastavi normalno da igra mečeve na Enfidu i navodi se kako radovi neće remetiti raspored ekipe. Kada oni budu gotovi, očekuje se da će stadion Liverpula moći da primi 61 hiljadu navijača.

BRENTOFRD – LIVERPUL 2&G2+ (1.79)

Endi Hjuz, direktor Liverpula, je govorio o ovom poduhvatu.

Od početka smo planirali da sačekamo sa izgradnjom i proširenjem stadiona kako bi smo dobili dozvole od stanovnika lokalne zajednice. Želeli smo da budemo sigurni da radovi neće uticati na okolinu i naravno čekali smo pravi finansijski trenutak. Započeli smo ovaj projekat još 2014. godine i zahvalni smo svima koji su omogućili da stignemo do ove faze našeg plana – rekao je predstavnik kluba.

FSG (Fenway Sport Group), kompanija koja je vlasnik “redsa” je već potrošila 110 miliona funti na proširenje glavne tribine na Enfildu u 2016. godini. Tada je stadion dobio dodatnih devet hiljada mesta.

Ipak, često se za Liverpulove utakmice “traži karta više” iako Enfild trenutno prima 54 hiljade navijača.

Old Traford i dalje ostaje stadion sa najvećim kapacitetom od 76 hiljada mesta, dok je na drugom mesto Totenhemov stadion sa 62 hiljade.

Nakon završetka radova, Enfild će imati 61 hiljadu mesta. Liverpul će tako preteći Vest Hem i njihov Olimpijski stadion koji za utakmice Premijer lige ima 60 hiljada mesta iako je kapaciteta i do 80 hiljada. Takođe će iza “redsa” ostati i “tobdžije”. Na Emiratima trenutno može da stane nešto preko 60 hiljada navijača.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here