Problemi sa koronom: Jorku 90 minuta u mesec i po dana, Solihal bez fudbala do kraja novembra, Boston drugi put ukida treninge…

0
421
trofej nacionalne lige
Photo: Twitter/TheVanaramaNL

Korona je uništila niželigaški fudbal. Kako finansijski, tako i sa konstantnim odlaganjima.

Bukvalno u svakom kolu po nekoliko utakmica iz nižih liga, najviše iz Nacionalnih liga, je odloženo. Juče je broj bio skoro dvocifren, a ništa bolja situacija neće biti ni u narednim vikendima.

U šestoj ligi sever razlika u odigranim utakmica ide i do četiri meča, dok u Nacionalnoj ligi i šestoj jug, ona iznosi po tri utakmice.

Pre nekoliko dana pisali smo o situaciji kroz koju prolazi Jork Siti. Čitav klub je pogođen korona virusom, morali su da zatvore stadion, ukinu treninge i odlože četiri meča. Zbog pandemije koja pogađa ceo svet, Jork je od starta sezone odigrao samo četiri utakmice. Prvenstvo je startovalo na početku oktobra. Tri utakmice u nizu bile su im odložene, jer su igrali protiv timova koji su imali pozitivne fudbelere. Konačno su prošlog utorka odigrali protiv Sautporta, prvi meč posle skoro mesec dana, da bi odmah usledile vesti o koroni u njihovom timu zbog čega su morali da odlože četiri utakmice.

Od sredine oktobra, do kraja novembra, Jork će imati samo 90 minuta fudbala i čak sedam odloženih utakmica.

U ništa boljoj situaciji nije ni njihov ligaški rival Boston Junajted. Ova sezona je trebala biti jedna od boljih u poslednjih 10 godina. Napravljena je jaka ekipa, novi stadion je skoro gotov i cilj je bio promocija u Nacionalnu ligu. Međutim, od starta je sve krenulo loše. Zbog korone kasni izgradnja stadiona, poput Jorka odigrali su samo četiri utakmice, i svakog vikenda imaju neke neplanirane probleme.

Morali su da predaju utakmicu FA kupa zbog COVID-a, gostovanje Bredford Park Avenuu je odloženo zbog kvara na reflektorima, protiv Darlingtona su vodili sa 0:2 do 87. minuta kada je meč prekinut zbog teške povrede domaćeg igrača, da bi potom dobili nekoliko pozitivnih testova i bili primorani da odlože utakmicu sa Fajldom. Ovo je drugi put da imaju problem sa koronom, pre mesec dana su tri utakmice odložiti zbog istog problema.

Hereford i Darlington, takođe, su odigrali samo četiri utakmice.

Danas je objavljeno da i petoligaš Solihal Murs ima nekoliko zaraženih fudbalera i da će naredne četiri utakmice ovog tima biti odložene. Tako da će i oni biti bez fudbala do kraja novembra. Nije još jasno šta će biti sa FA kup utakmicom protiv Morkamba.

Kroz problem sa koronom prolazili su Vejmut, Nots Kaunti, Skantorp, Akrington, Oksford… i svim oni imaju po tri-četiri utakmice manje od konkurenata.

Kako će se rešiti ovaj problem sa zaostalim utakmice nije poznato. U decembru i januaru, po navici, ide prenatrpan raspored, a kako korona virus ne usporava, sigurno će biti još odlaganja. Reklo bi se da će s proleća biti veliki haos kada sve ove odložene utakmice budu morale da se odigraju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here