Korberan bez najboljeg na Bornmut

0
642
hadersfild taun
Photo: Twitter/htafc

Veliki problem za mladog španskog trenera, pred teško gostovanje bivšem premijerligašu.

Hadersfild Taun je jedno od prijatnih iznenađenja. Bivši premijerligaš pretrpeo je tokom leta neke važne gubitke, među njima je odlazak i Karlana Granta, ali je Karlos Korberan u život vratio neke igrače koji su bili u drugom planu i preporodio ekipu.

Bivši asistent Marsela Bijelse trenutno sa Hadersfildom drži sredinu tabele sa samo šest poena minusa od top 6 timova, i sa čak 12 prednosti u odnosu na opasnu zonu. Hadersfild igra veoma lep fudbal i jedno su od iznenađenja na startu sezone.

Jedan od igrača koje je Korberan vratio u život je Džoš Koroma. 22-godišnjak prošle godine uopšte nije bio u planovima, već je bio poslat na pozajmicu u Roterdamu. Ipak, dolaskom Korberana, Koroma je dobio prostora i iskoristio ga je na pravi način. Postigao je šest golova i ima dve asistencije. Najbolji je strelac ekipe i igra fudbal karijere.

Ipak, problem po španskog menadžera je nastao u poslednjoj utakmici protiv Šefild Venzdeja gde se Koroma povredio i morao je u drugom poluvremenu da napusti igru.

Korberan je potvrdio da će se Koroma teško oporaviti za subotnji meč sa Bornmutom, što bi za njegovu ekipu bio veliki problem. Pored Korome, bitan izostanak biće i vezista Džonatan Hog koji je veoma važan na sredini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here