Ko to pravi društvo Mitru na čelu liste strelaca? Čileanac, prošao školu Mančester Junajteda i ima samo 22 godine!

0
1704
Foto: www.rovers.co.uk

Završena je još jedna reprezentativna pauza, a već u toku današnjeg dana se nastavlja drugo najelitnije fudbalsko takmičenje u Engleskoj – Čempionšip!

U susret ovom kolu, vreme je da se malo pozabavimo čovekom koji trenutno deli prvo mesto liste strelaca sa našim Aleksandrom Mitrovićem, u pitanju je Čileanac – Ben Brereton.

Ben nastupa za Blekburn Roverse i postigao je deset pogodaka u dosadašnjem delu šampionata. Ono što je interesantno jeste činjenica da, iako mu je tek 22 godine, Brereton iza sebe ima već pet godina profesionalne karijere na Ostrvu. U Roverse je pristigao zvanično 2019. godine, nakon što je sezonu 2018/19 proveo u istom klubu na pozajmici iz Notingem Foresta. Notingem je mesto gde je Ben potpisao svoj prvi profesionalni ugovor.

Januara 2019. godine ga je Blekburn otkupio za svotu koja se pretpostavlja da iznosi negde oko sedam miliona funti, a prve sezone u klubu je odigrao 25 nastupa i postigao samo jedan pogodak. Vremenom, kako su godine odmicale, tako je napredovao i njegov učinak, te je prošle sezone sedam puta zatresao mrežu protivnika. Međutim, izgleda da mu je ova 2021/22 srećna, s obzirom na to da je u istu ušao na fenomenalan način. Odigrao je, do sada, 11 susreta i već uspeo da upiše dvocifren broj golova i jednu asistenciju.

Još jedna zanimljivost u karijeri ovog mladog igrača jeste i to da je od 2006. do 2013. bio u omladinskoj školi Mančester Junajteda, za koji ipak, makar ne još uvek, nije zabeležio zvaničan nastup. Što se tiče reprezentativne karijere, Ben je debitovao za mlađe selekcije Engleske reprezentacije, s obzirom na to da je rođen na Ostrvu, da bi se na kraju odlučio da brani boje zemlje svog porekla – Čilea. Za seniorsku reprezentaciju zemlje iz Južne Amerike je odigrao sedam susreta.

Kada nastupa za Čile, po običaju koji sa sobom nose imena španskog porekla a koji glasi da se kako očevo, tako i prezime majke piše uz vaše lično ime – često ćete čuti komentatora koji izgovara: Bendžamin Entoni Brereton Diaz.

NJUKASL – TOTENHEM X (3.60)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here