Ko ga sve prati i kome je najpotrebniji Juri Tilemans?

0
932
Foto: Twitter/@LCFC

Juri Tilemans bi mogao da bude sledeća zvezda za koju će se otimati engleski i evropski velikani.

Belgijanac je stigao u Lester iz Monaka za 40 miliona evra, odigrao je 112 utakmica, dao 18 golova i dodao 19 asistencija. Prema informacijama brojnih medija, on je i dalje na radaru Liverpula, ali se u trku polako uključuje i Mančester Junajted.

Tilemans je moderan centralni vezni igrač, “box to box” i kao takav potreban je brojnim klubovima. Mnogi su verovali da će Jirgen Klop dovesti Tilemansa umesto Vajnalduma, i zaista po karakteristika i jeste sličan i idealan za Liverpulov sistem igre.

LESTER – MANČESTER SITI GG (1,78)

Belgijanac bi odlično došao i Junajtedu, kome je takav tip igrača još potrebniji. Junajted je trenutno prejak u napadu, sve jači i u odbrani, koju je pojačao Varan, pa je neophodan i neki vezni koji će pokrivati veliki deo terena i igrati u oba smera, a naročito da bude osigurač ofanzivcima kao što su Bruno, Pogba, Ronaldo, Sančo.

Ipak, Liverpul i Junajted će morati da se pomuče da dovedu Tilemansa, jer je Fabricio Romano otkrio da će ga u narednim mesecima pomno pratiti i Real Madrid i Barselona.

Lester je letos tražio 70 miliona evra, Liverpul nije imao novca posle krize, Junajted je imao druge mete i ciljeve. Ako mu cena ostane ista, narednog leta bi neko od evropskih giganta vrlo lako mogao da ga dovede.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here