Klop ili Sautgejt – Ko je u pravu?

0
1298
trent aleksandar arnold
Foto: Twitter/@LFC

Trent Aleksander Arnold je verovatno jedan od najboljih desnih bekova (ako ne i najbolji) kada je na svom najvišem mogućem nivou. Upravo takav Trent je bio jedan od nosioca Liverpulove ekipe u sezonama kada su osvojili Ligu šampiona a zatim i Premijer ligu.

Međutim, zbog velikog broja sjajnih desnih bekova, Trentovog sjajnog osećaja za pas i velikog uticaja na napad svoje ekipe, Geret Sautgejt je rešio da oproba Arnolda u veznom redu. Englezi su igrali protiv mnogo slabije Andore te je bilo prostora za eksperimentisanje.

LIVERPUL – KRISTAL PALAS 1-1&3+ (2.18)

Liverpulov desni bek je tu utakmicu odigrao kao takozvana „osmica“ i pokrivao poziciju centralnog vezno igrača (box to box). Ipak, Trent je nakon utakmice priznao kako se dosta mučio na toj poziciji, čak iako je u pitanju reprezentacija Andore.

Klop je takođe prokomentarisao Sautgejtov eksperiment i rekao da ne razume tačno zašto je selektor Engleske tako nešto probao uopšte.

U ovoj utakmici, gde je Engleska mnogo dominantnija ekipa na primer, ili utakmica gde smo mi (Liverpul) tako dominantni, Trent bi mogao da igra u veznom redu. Ipak, radije bih ga stavio na poziciju šest (defanzivni vezni) nego osam. To je moguće, ali zašto bi ste terali najboljeg desnog beka na svetu da igra u veznom redu? Ne razumem to stvarno – rekao je Nemac.

Arnold beleži fantastičan start sezone. Nakon prošle godine gde nije bio na svom nivou, ponovo je onaj stari. Desni bek ima ogroman uticaj na igru Liverpula i u novoj sezoni je zabeležio dve asistencije u Premijer ligi. Takođe je i upisao gol u Ligi šampiona ali je on pripisan kao auto gol Fikajo Tomorija na utakmici sa Milanom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here