Klop gospodski o Simeoneu i “prljavoj” pobedi

0
887
Foto: www.liverpoolfc.com

Menadžer Liverpula Jirgen Klop ponosan je zbog pobede nad Atletikom u Madridu.

Liverpul je sinoć u Madridu pobedio Atletiko rezultatom 3:2, ostvario treću pobedu u Ligi šampiona i sa devet bodova je na korak od prvog mesta u grupi B.

Iskreno, kako smo pobedili, uopšte me nije briga. Prljave pobede su zaista najvažnije. U ovakvoj utakmici osvojiti tri boda, zaista je ogromna stvar. Naš penal je bio penal, a mislim da na drugoj strani nije bio penal, nisam često vidjao da se promeni odluka posle gledanja monitora pored ekrana. Nisam to očekivao, ali mislim da je ispravna odluka – iskren je Klop.

MANČESTER JUNAJTED – LIVERPUL 2 (2,30)

Osvrnuo se i na situaciju na kraju utakmice kada je Dijego Simeone otrčao u svlačionicu bez rukovanja sa Klopom.

Situacija je jasna, želeo sam da se rukujem, a on to nije želeo. Njegova reakcija nije bila ispravna, moja takodje nije bila dobra, ali obojica smo emotivini, pa kada ga sledeći put budem video, sigurno ćemo se rukovati. On je očigledno bio ljut, ne na mene, već zbog utakmice, ništa drugo.

Nemac je odao ponovo priznanje, iako Atletiko nije po njegovom ukusu.

Uopšte ne znam koliki je bio posed lopte, ali čak i kad je bilo 11 protiv 11, Atletiko nas je pustio da igramo. To je način na koji oni igraju, ali ja nisam papa fudbala. Nije mnogo važno šta ja imam da kažem. Neke stvari volim u životu, a neke ne toliko, ali i dalje mogu da ih poštujem. Izuzetno poštujem ono što rade u Atletiku, ja to ne bih mogao, ja nisam isti čovek kao Dijego. Koliko je ovde, 10 godina? Neverovatno je uspešan, zašto bi igrao fudbal koji se meni sviđa? Oni igraju fudbal koji se njima dopada i to je u redu – u svom stilu je zaključio Klop.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here