Od kandidata za ispadanje, pretvorio ih je u kandidate za promociju: Kris Bič produžio ugovor sa Karlajlom

0
653
kris bič
Photo: carlisleunited.co.uk

Engleski menadžer odlično se snalazi u svom prvom poslu u trenerskom karijeri.

Karlajl Junajted je jedan od hitova sezone, ne samo u Ligi 2, već u svim nižim ligama. Kris Bič je prošlog novembra preuzeo mesto na klupi umesto Stivena Preslija. Reformu ekipe počeo je u januaru sa nekoliko pojačanja, a nastavio je ovog leta.

Bukvalno je kompletnu prošlogodišnju ekipu, sem januarskih pojačanja, raspustio. Od 18 igrača sa 1,000+ minuta u prvom timu, 16 ih je otišlo ovog leta. Ostali su odbrambeni igrač Aron Hejden i vezista Džon Meliš. Njima su pridodata još neka pojačanja, koja su zajedno sa onim januarskim napravila ekipu koja je u top 3 ove sezone. Iznad svih očekivanja.

Od kada je ispao iz Lige 1 pre sedam godina, Karlajl je samo jednu sezonu završio u top 10. To se nije očekivalo ni ove, a za sada, posle 20 kola su treći, sa samo dva poena minusa za prvim. Juče su imali prvo mesto do samog finiša, ali su uspeli da ispuste 3:0 na svom terenu protiv Boltona i odigraju 3:3. To je bio drugi vezani kiks u šampionatu, ali to ne umanjuje činjenicu da igraju fenomenalno ove sezone.

U Karlajlu su prezadovoljni radom Krisa Biča, te je sa njim potpisan novi do leta 2022. godine.

Pre Karlajlom su utakmice sa Herogejtom, Volsolom i Lejtonom i odlična šansa da ostanu u vrhu tabele.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here