Kako je Urugvajac zamalo odustao od fudbala sa 17 godina – Za sve je kriva operacija kolena

0
95
foto: twitter/@LFC

Najveće pojačanje Liverpula ovog leta je već u svom prvom takmičarskom meču treslo mrežu. Imali smo priluku da vidimo Darvina Nunjeza na kratko na King Paueru ali njemu to nije smetalo da postavi konačnih 3-1 protiv Mančester Sitija u okviru Komjuniti Šilda.

Urugvajac je to znao da proslavi i videlo se koliko mu je značio ovaj pogodak. Međutim, nije sve tako bajno bilo oduvek.

Darvin je svoju karijeru započeo u Penjarolu i u mlađim kategorijama je imresionirao sve trenere i čelnike kluba. Stoga je direktor akademije, Fernando Kuručet, želeo što pre Nunjeza da pošalje u prvi tim. Omladinci Penjarola su se u tom trenutku borili za titulu te je Kuručet uslišio molbu da napadač ostane još jednu sezonu u timu.

Na meču protiv Sud Amerike, Darvin je nezgodno pao nakon oštrog faula i tako pokidao ligamente u kolenu. Kuručet je u nedavnom intervjuu za Atletik otkrio i kako igrač još uvek ima vidljiv ožiljak od operacije na kolenu.

Ono što je oduševilo Fernanda jeste sa kojom ozbiljnošću je on pristupio povredi.

Dobio sam knedlu u grlu kada sam čuo vesti. Teren je navodno bio u lošem stanju. Bila je to užasna povreda a to je trebalo da bude njegov veliki momenat. Poneo se veoma odraslo. Rekao mi je “Ne brini. Nisi ti kriv. To je život. Oporaviću se i nastaviću dalje” – objasnio je Kuručet.

Nunjez je vremenom uspeo da se oporavi i vrati treninzima ali sam proces je bio dosta bolan za njega. O tome je pričao njegov menadžer u Penjarolu, Leonardo Ramos.

Svaki trening je završavao u suzama. U jednom trenutku sam ga odvojio od ostalih i pitao kako je. Rekao mi je kako želi da odustane od fudbala i vrati se Artigas (njegov rodni grad). Rekao je kako ne može da izdrži bol. Voli fudbal ali nije mogao da da 100 posto zbog kolena – rekao je Ramos.

Upravo isti trener je bio i zaslužan za to što Nunjez nije odustao.

Imali smo razgovor kao otac i sin. Kada pričate sa igračem morate da znate kada da budete blagi a kada ne. Rekao sam mu da se seti svojih snova. Probao sam tako da probudim fudbalera u njemu – objasnio je Leonardo.

Upravo to je i bilo potrebno Darvinu. Nakon toga otišao u Almeriju gde se zadržao svega godinu dana pre nego što ga je pokupila Benfika. Istina je da je i u Portugalu imao operaciju kolena zbog koje je propustio tri meseca treninga. Srećom gotovo da nije propusti nijedan meč jer se oporavljao između dve sezone. Da li će imate slične probleme u Engleskoj? Nadamo se da ne.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here