Kako izgleda kada ste osamnaestogodišnjak koji “živi san” i trenira zajedno sa Salahom?

0
1279
Foto: Twitter/@LFC

Veoma je teško danas pronaći kvalitetne i adekvatne uzore, fudbalskim rečnikom, ljude na koje biste se ugledali i pokušali da ih prvo dostignete, a zatim i nadmašite, to je zapravo donekle i poenta ovog sporta. Konstantno nadmetanje, naporan rad i rezultati su fudbalska svakodnevnica, a priču o svom uzoru na terenu nedavno je podelio Konor Bredli, osamnaestogodišnjak koji dolazi iz omladinske škole Liverpula i za kojeg tek treba da čujete!

AUSTIJA – IZRAEL 1 (1.75)

Bredli je od malih nogu navijač “Redsa” i 2014. je prvi put bio na Enfildu, a samo nekoliko godina kasnije, deli svlačionicu sa nekolicinom vrhunskih igrača koje ovaj sport poseduje, među kojima je i njegov uzor – Mohamed Salah.

Nesumnjivo da će ovaj dragulj Liverpula uskoro zaigrati i za seniorski tim, ali još uvek mu se redovno događa da ne može da poveruje u činjenicu da trenira sa Egipćaninom i ostailm igračima.

Kad god idem u teretanu sa prvim timom, zateknem njega tamo, radi svoje vežbe istezanja ili snage. To je samo mala stvar, ali baš zato je jedan od najboljih na svetu. On je moja inspiracija, naporno radi, ali tako i morate ukoliko želite da budete najbolji – rekao je Bredli.

Njegova prva utakmica koju pamti kao navijač na Enfildu bila je, sada već davne, 2014. godine – čuveni Mersisajd derbi u kojem su “Redsi” demolirali “Karamele” rezultatom 4:0, strelci su bili Suarez, Staridž u dva navrata i Stivi Dži, a ovaj mladi veznjak (koji je do sada uglavnom igrao na poziciji desnog beka) se kristalno jasno seća kako je izgledala ta utakmica i kakve su ga emocije obuzele. Svakako da je previše mlad da bi se sećao one čuvene utakmice finala LŠ sa Milanom, ali je ipak doživeo da 2019. gleda kako njegov omiljeni klub podiže trofej namenjen prvaku Evrope. Konor je, što se zvaničnih utakmica tiče, debitovao za prvi tim u okviru Liga kupa, 21. septembra ove godine, kada je Liverpul savladao Norič sa 0:3.

Foto: www.liverpoolfc.com

Imali smo sastanak i Jirgen je rekao startnu postavu. Uspeo sam nekako da ostanem smiren i obuzdam euforiju. Endi Robertson mi je najviše pomogao pre utakmice, rekao mi je da igram svoju igru, a Klop je dodao da budem hrabar i da se ne bojim greške – dodao je on.

“Neka ti snovi postanu java”, jel tako beše? Samo napred mladi čoveče i neka je sa srećom!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here