Kako će Svetsko prvenstvo u Katru uticati na Premijer ligu?

0
603
foto: twitter/@premierleague

Trenutno smo u periodu reprezentativne pauze zbog kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Katru koje će se održati krajem naredne godine. Upravo zbog čudnog perioda odigravanje najvećeg fudbalskog takmičenja, mnoge lige neće moći da nastave sa svojim utakmicama tokom tog vremenskog perioda.

ANDORA – ENGLESKA 2&VG2 (1.94)

Premijer liga je ove sezone startovala 13. avgusta i završava se 22. maja. Biće ovo druga sezona u kojoj ćemo imati malu pauzu u februaru. Već sledeće sezone verovatno te pauze neće biti. Najjači rang engleskog fubala, a i Čempionšip, će biti prekinuti u periodu od 12. novembra a ponovo će biti nastavljeni na Boksing dej.

Igrači će tako dobiti nedelju dana da se pripreme sa svojim nacionalnim timovima za ovaj turnir. Takođe svi igrači iz Premijer lige koji budu stigli do finala, imaće samo osam dana da se oporave i vrate u svoje klubove.

To bi značilo da Premijer ligu i Čempionšip nećemo gledati ukupno šest nedelja. Sve ovo bilo je dogovoreno na nedavnom sastanku klubova iz ove lige koji se održao u Londonu.

Tokom Svetskog prvenstva ćemo ipak moći da pratimo Engleski fudbal, jer bi Liga 1 i Liga 2 trebalo da nastave da se igraju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here