“Još uvek se nije ni dokazao, kako možete toliko da ga platite…”

0
863
Foto: www.arsenal.com

Nekadašnji štoper Arsenala, Vilijam Galas, imao je šta da kaže na činjenicu da su “Tobdžije” platile 50 miliona funti za Bena Vajta, novajliju koji je pristigao iz Brajtona. Izgleda da Francuz nije baš ljubitelj ovog poteza.

Galas je razočaran načinom na koji je njegov bivši klub poslovao u ovom prelaznom roku, a dolazak Vajta je okarakterisao kao potpuno pogrešan potez. Uporedio je Engleza sa Rafaelom Varanom, te je dodao kako ne može da poveruje da se Arsenal odlučio za igrača “Galebova”, umesto za iskusnog i proverenog igrača, kojem je čak i cena bila niža.

Teško mi je da razumem zašto je Arsenal izdvojio 50 miliona funti za igrača koji tek treba da se dokaže na vrhunskom nivou, dok je Mančester Junajted za manju svotu doveo Varana, koji iza sebe ima osvojeno Svetsko prvenstvo i čak četiri puta je bio prvak Evrope. Osvojio je čak i špansku ligu, zaista bih voleo da mi neko objasni kako je do ovog poteza došlo? Verovatno je bitnu ulogu igralo to što je Vajt Englez – rekao je Vilijam.

ARSENAL – TOTENHEM 1 (2.35)

Ne poznajem ga (Bena). Nadam se da će biti odličan igrač, ali naprosto ništa još nije dokazao. Nemoguće je porediti Varana i Vajta. Oprostite ali nemoguće. I ne govorim ovo samo zato što je Rafael Francuz, naprotiv – dodao je Galas.

Nije Vajt jedini fudbaler Arsenala koji treba da se pokaže i dokaže fudbalskom svetu, nadamo se da će i Lokonga, Nuno Tavareš i Tomijasu takođe opravdati potencijal i izrasti u vrhunske fudbalere. Jedno je sigurno, na Emiratima sledi jedan baš buran i turbulentan period.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here