Još jedan veteran engleskog fudbala okačio kopačke o klin – uživaj u penziji, Džordž!

0
1283
Foto: salfordcityfc.co.uk

Nekadašnji fudbaler Piterboro Junajteda, Stivenidža, Notingema, Hala, Barnlija, Šefild Venzdeja i Salforda, Džordž Bojd, zvanično je otišao u penziju i završio svoju karijeru.

Ovaj tridesetšestogodišnjak je svim ljubiteljima engleskog fudbala dobro poznat, a svoju turbulentnu i haotičnu karijeru započeo je u Stivenidžu, kada je 2002. godine debitovao za seniorski tim ovog niželigaša, nakon što je godinu dana pre toga bio član njihove omladinske škole. Trocifren broj nastupa za skoro pet godina koliko je proveo tamo, dovele su ga u Piterboro Junajted, klub u kojem je Bojd ostavio ubedljivo najveći trag.

BARNLI – BRENTFORD X (3.30)

Preko 250 nastupa i 60 golova zabeležio je Džordž na Vestonu, u mandatu koji je trajao punih šest godina, a tokom kojeg je poslat i na dve pozajmice – prvo u Notingem, a potom i u Hal. Nakon što su “Tigrovi” otkupili njegov ugovor, veznjak je proveo samo godinu dana u klubu, da bi 2014. postao član Barnlija, u kojem je ostavio značajan trag, verovatno i poslednji klub u njegovoj karijeri za koji se može reći tako nešto. Nakon toga je usledilo nekoliko sitnijih epizoda u Venzdeju, Piterboru (drugi mandat) i Salfordu, klubu koji je bio poslednji na listi u ovoj bogatoj karijeri.

Osim po nastupima na terenu, Bojd je bio poznat i po svojoj frizuri, a često se spominje i priča da je u detinjstvu i početnom periodu karijere morao da, pored fudbala, radi u jednoj poslastičarnici blizu železničke stanice, kako bi skupio dovoljno novca da doputuje do majke i oca.

Uživaj u penziji, Džordž!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here