Jeziva ispovest Patrisa Evre o seksualnom zlostavljanju pre skoro tri decenije!

0
2705
Foto: Skrinšot

Legendarni francuski fudbaler Patris Evra otkrio je gotovo tri decenije kasnije da je kao dečak bio seksualno zlostavljan.

Bivši fudbaler Mančester junajteda Patris Evra u intervjuu za londonski Tajms prvi put je govorio o najvećoj traumi koju je doživeo još kao 13-godišnjak.

On je priznao da ga je nastavnik seksualno zlostavljao i da je zbog toga prošao pakao.

Kada sam prvi put izdao knjigu nisam ispričao celu priču jer me je bio stid i bio sam uplašen šta će ljudi misliti. Sada želim da kažem ovo jer neću da dozvolim da deca u takvoj situaciji budu posramljena od samih sebe, misleći da nisu hrabri. Nije to pitanje hrabrosti, već mentalne spremnosti. Želim da se postaram da deca imaju hrabrosti da ne okrive sebe, jer sam ja uvek krivio sebe. Ne stidim se da kažem da sam se osećao kao kukavica mnogo godina jer nikada nisam progovorio – počeo je svoju ispovest Patris Evra i nastavio:

Nastavanik mi je pomagao u domaćim zadacima, davao mi je da igram video igrice i tako je želeo da me namami. Kada je mislio da spavam, stavio bi ruke ispod mog pokrivača i probao bi da me dodiruje. Znao sam da radi nešto loše, pa sam probao da ga odgurnem i udarim. Suprotstavio sam mu se, ali sam bio i uplašen, nisam smeo da mu to pokažem. To bi trajalo i do 15 minuta i on se nije šalio, pokušavao je da mi skine pantalone. Ništa nije govorio, ali se dodirivao i bio je seksualno uzbuđen onim što se dešavalo. Poslednje večeri boravka u njegovoj kući, kada je znao da odlazim kod svoje porodice, uspeo je ono što je pokušavao od početka, skinuo me je i stavio moj penis u njegova usta. Nikome nisam rekao, bilo me je sramota da pričam sa mojom majkom i nisam znao hoće li mi ona ili neko drugi poverovati. Nisam nikome ispričao celu priču do sad. Kada sam ispričao ovo svojoj majci, bila je šokirana. Bila je veoma besna. Rekla je da joj je žao i “ne bi trebalo to da staviš u knjigu, Patrise, to je privatna stvar”, ali razumela je nakon što sam joj objasnio da to više nije priča koja se tiče samo mene, već i druge dece – otkrio je Evra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here