Jedna lepa priča iz ovogodišnjeg FA kupa

0
1372
Foto: Twitter/@EmiratesFACup

Fudbalski klub Sent Albans Siti (St Albans City), izbacio je trenutno vodeću ekipu Lige 2, Forest Grin, iz ovogodišnjeg FA kupa! Nakon fenomenalne i haotične utakmice, domaćini su slavili sa 3:2 i tako napravili ogromnu senzaciju.

Sent Albans Siti se takmiči u tzv. konferencijskoj ligi (Conference South ili National League South) što je zapravo ekvivalent šestom rangu takmičenja i trenutno su drugi na tabeli. Klub nosi nadimak “Sveci” i osnovan je 1908. godine, a domaći stadion nosi ime Klarens i veoma je blizu centra ovog gradića, koji se inače nalazi u okrugu Hertfordšir, koji broji nešto više od 50.000 ljudi. Tokom istorije, klub nije beležio neke veće uspehe, ali je zato sada napravio ogroman rezultat i plasirao se među 64 ekipe na Ostrvu.

Forest Grin je poveo već nakon 18. minuta igre, a ukoliko ste propustili narednih 11 minuta igre i bacili pogled na rezultat, videli biste da je domaćin okrenuo stvari u svoju korist. Ipak, na odmor se otišlo nerešenim rezultatom, jer je aktuelni lider Lige 2 uspeo da izjednači u prvom minutu nadoknade. Utakmicu je rešio Šon Džefers u 78. minutu. Ostaje nam još jedna runda, nakon koje će se priključiti timovi iz PL i Čempionšipa, a jedno je sigurno – kojeg god rivala da dobiju ovi momci u narednoj fazi, biće to pravi spektakl za sve ljubitelje fudbala u okrugu!

IRSKA – PORTUGAL D1+ (1.90)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here