Iznenadićete se kada vidite na čemu Gvardiola bazira svoju formaciju!

0
588
Foto: Twitter/@ManCity

Mančester Siti je izbacio novi dokumentarni film pod nazivom “Together”. Ovaj dokumentarac prati ekipu Sitija i poslednjih 46 dana prošle sezone. Tada je Siti uspešno osvojio Premijer ligu a nedugo zatim igrao finale Lige šampiona koje su izgubili od Čelsija.

Ali svakako ne možemo reći da nije bila uspešna sezona. Uz osvojen Liga kup i Premijer ligu u sezoni koju je pre svega obeležilo odsustvo navijači i svi prateći problemi koji su zatekli klubove tokom pandemije, ne može se reći da je sezona sa dva trofeja neuspešna.

TOTENHEM – MANČESTER SITI ki 2 (1.67)

U ovom filmu takođe možemo videti kako klub funkcioniše i odnose između igrača. Prikazan je novi uvid u zajedništvo koje vlada u Sitiju, njihove zajedničke večere i još mnogo detalja.

Jedan od zanimjivijih delova je gde se objašnjava momenat u kome se Gvardiola oduševio formacijom u kojoj lete guske! Naime dok je gledao snimke treninga koje je snimao dron primetio je sličnosti između kretnje igrača leta gusaka. One lete u formaciji slova V kako bi štedele energiju i osigurale da tako što lakše prate svaku pticu u formaciji.

Gvardiola je bio fasciniran sličnostima koje je uočio između ovih ptica i njegovih igrača i njihove kretnje. Da li će to značiti da ćemo moći da vidimo neku novu formaciju u Gvardiolinoj kuhinji ostaje da vidimo u novoj sezoni koja kreće već sutra.

Dokumentarac ćete moći da pogledate od narednog četvrtka i na Jutjubu, a evo trejlera šta nas sve očekuje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here