Od osme lige do Premijer lige? Pinok produžio ugovor sa Brentfordom i napada promociju koja mu nedostaje

0
755
itan pinok
Photo: Twitter/BrentfordFC

Engleski defanzivac nagrađen je novim dugogodišnjim ugovorom.

Brentford je objavio da je sa Itanom Pinokom potpisao ugovor na pet godina, do 2025. 27-godišnjak u klubu je od prošlog leta i postao je veoma važan igrač kod Tomasa Franka. Prošle sezone odigrao je 36 utakmica, a na startu ove svaki minut.

Itan Pinok ima mnogo interesantan fudbalski put. Rođen u Londonu, veoma mlad se priključio akademiji Milvola, gde je igrao kao bek i krilo. Sa 15 godina je otpušten iz Milvola i priključio se mladom timu lokalnog niželigaša Dalič Hamleta.


Altrincham – Solihull Moors 3+ – Golovi na Mos Lejnu!


Za prvi tim Daliča debitovao je 2010. godine dok su se takmičili u engleskoj osmoj ligi. Zbog svoje visine i građe više je igrao u srcu odbrane, što mu je kasnije postalo i primarna pozicija. Proveo je šest godina u Hamletu i sa njima obezbedio promociju iz osme u sedmu ligu. Napušta ih 2016. i potpisuje za Forest Grin gde provodi jednu sezonu u Nacionalnoj ligi i preko plej-ofa uspeva da obezbedi promociju u Ligu 2. Odmah nakon te sezone usledio je još jedan korak napred u karijeri i poziv Barnslija, koji je tada bio u Čempionšipu. Sa Barnslijem je ispao iz druge lige i proveo je dve sezone na Oukvelu. Tokom tog perioda dodao je još jednu promociju u svoj fudbalski CV. Barnsli je 2019. završio kao vicešampion Lige 1 i vratio se u Čempionšip. Dobre igre u Jorkširu nisu promakle ljudima u Brentfordu koji ga potpisuju prošlog leta.

Od osme lige do Čempionšipa. Nedostaje još samo promocija u Premijer ligu. Prošle sezone ga je delio jedan meč, a novu priliku imaće ove.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here