Ipsvič je zabeležio prvu pobedu u novoj sezoni, da li znate ko je bio čovek odluke?

0
852
Foto: Twitter/@IpswichTown

Fudbalski klub Ipsvič napokon je, iz sedmog pokušaja, uspeo da zabeleži prvu pobedu u tekućoj sezoni. Na jučerašnjem gostovanju Linkolnu, tim Pola Kuka odneo je čitav plen i pokupio sva tri boda zahvaljujući minimalnom rezultatu u njihovu korist.

Odlučujući gol na utakmici postigao je Mekejli Bon, čovek koji do pre svega godinu dana igrao u omladinskoj selekciji Kvins Park Rendžersa. Dvadesetpetogodišnjak je karijeru započeo u Kolčesteru, a između ostalog je u prošlosti nastupao i za Linkoln, da bi na Portmen Roud stigao pre početka pripremnog perioda za tekuću sezonu. Bio je jedan od najboljih igrača Lejton Orijenta u sezonama 2017/18 i 2018/19, a za Ipsvič je već postigao pet pogodaka na šest utakmica, prilično impresivan učinak, zar ne?

Iako ima samo 25 godina, Bon je odigrao preko 200 utakmica u engleskim nižim ligama, a još jedna zanimljiva stavka u vezi sa ovim momkom jeste da trenutno nastupa za klub iz grada u kojem je rođen, te da mu se konačno ostvario dečački san. Ipsvič je konačno uspeo da zabeleži prvu pobedu u sezonu, iako je tim Pola Kuka konstantno, iz kola u kolo, stvarao dobre šanse i igrao napadački fudbal.

Svakako da je budućnost ekipe u sigurnim rukama – Mekejli Bon će se pobrinuti da tako i ostane!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here