I pored rekorda, Siti je veliki gubitnik ovog leta, treći put?

0
2142
Foto: Twitter/@mancity

Mančester Siti je prošlog leta čekao i čekao i nadao se Leu Mesiju, koji je želeo kod Pepa Gvardiole. Ovog leta Siti nije ni krenuo po Lea, okrenuo se Džeku Grilišu i Hariju Kejnu.

Griliša je doveo u danu kada je saopšteno da će Mesi napustiti Barsu, ali je Pep u tom trenutku svoju “desetku” već dao rekordnom pojačanju iz Aston Vile.

Poput prošlog leta sa Mesijem, tako se i ovog leta Siti nadao Hariju Kejnu. Englez je takođe želeo da napusti svoj klub, to je i poručio predsedniku Danijelu Leviju, ali je ovaj uporno odbijao sve ponude Sitija.

Ni tu nije kraj Sitijevim “ispalama”, jer se “građanima” u poslednjim trenucima ukazala velika prilika da dovedu Kristijana Ronalda. Žorž Mendeš je pregovarao sa Sitijem, omogućio im sve uslove da ga dovedu iz Juventusa, ali se na kraju u minut do 12 uključio Junajted i vratio svoju legendu na Old Traford. Kažu i da je veliku ulogu u svemu odigrao Ser Aleks Ferguson koji je i lično pozvao Ronalda da izvrši uticaj da dođe ponovo u crveni deo Mančestera.

I Siti je tako propustio, verovali ili ne, i treću veliku šansu da dovede jednog od najboljih napadača na svetu. Na kraju, ni Mesi, ni Kejn, a potom ni Ronaldo nisu završili na “Etihadu”.

LESTER – MANČESTER SITI GG3+ (2.22)

Siti je takođe ostao bez Serhija Aguera i Erika Garsije, kojima nije ni dovodio zamene. Gvardiola ima uigran tim koji se odlično poznaje i tu su svi prvotimci praktično na okupu godinama unazad, osim Rubena Dijasa koji se odlično uklopio od prošlog leta.

Siti će pobeđivati i verovatno biti glavni kandidat za titulu, ali definitivno im je bio potreban iskorak u odnosu na prethodnu sezonu. Lično mislim da će Pep ponovo patiti u velikim utakmicama bez prave “devetke”, kao što je bio slučaj u finalu Lige šampiona.

Upravo je Čelsi uradio ono što je bilo neophodno da se nadogradi i dobije nešto novo u svojoj igri sa Lukakuom i Saulom. Siti sa Grilišom neće imati toliko inovacije, jer je to još jedan igrač u nizu koji je po karakteristikama odavno viđen u jednom Pepovom timu.

Jednoličnost u Pepovoj igri, njegova tvrdoglavost često su ga previše koštale kada je to bilo najbolnije. Pep nije neko ko uči na svojim greškama, već ima potrebu da svoju savršenost podigne na još viši nivo i ne odstupi od svojih principa.

Ali, kako može iko da bude skeptičan ako u veznom redu i organizaciji svojih napada ima tandem Griliš-De Brujne?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here