Humanitarna strana fudbala – ponovo Markus Rašford u glavnoj ulozi

0
777
Foto: www.manutd.com

Zaista fenomenalan osećaj u srcu i duši svakog pravog i istinskog ljubitelja fudbala izaziva “kanalisanje” novca i uticaja koji imaju poznati fudbaleri u pravom smeru – u ovom slučaju za borbu protiv gladi mlade dece, usled pojave pandemije korona virusa.

JANG BOJS – MANČESTER JUNAJTED GG (1.74)

Markus Rašford, fudbaler Mančester Junajteda, odavno je poznat kao veliki “humanitarac” i čovek koji veliki deo svojih primanja izdvaja za pomoć deci koja nisu u stanju da vode normalan život. Napadač trenutno nije zadovoljan pravcem u kojem se kreće glad dece kao pojam na svetskom nivou, te se zalaže da se kontaktiraju nadležne ustanove i reaguje država, kako bi se ovaj globalni problem konačno okončao.

Prvi plan i trenutna preporuka je da se svakom detetu uzrasta od 7 do 18 godina obezbedi makar po jedan obrok u školi koju pohađa, a da se nakon toga i razmišlja o postepenom uvođenju praznika i strategija koje bi nahranile decu i proširile školski program koji se tiče hrane. Ovaj problem je veliki i mora se rešavati korak po korak.

Nadamo se i verujemo da će Rašfordov poziv pokrenuti ne samo ljude širom Engleske, već i u svim drugim državama (a mnogo ih je) u kojima se javlja ovaj problem. Markus je javno pozvao organe vlasti da se uključe u akciju.

Možete napuniti čak 27 puta kapacitet Vemblija decom koja ne znaju da li će sutra imati šta da jedu – rekao je on.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here