Het trik u Ligi 2 je bolji nego gol protiv Rome

0
846
foto: efl.com

Šta mislite, da li je bolji het trik protiv Hartlipula ili gol protiv Rome? Aron Drinan nema nikakvu dilemu kada je u pitanju šta bi on izabrao. Irac koji igra za Lejton Orijent je odigrao utakmicu za pravu desetku protiv Hartlipula. U pobedi svoje ekipe Drinan je učestvovao u svih pet golova sa tri gola i dve asistencije.

ROČDEJL – LEJTON ORIJENT ki 2 (2.95)

Duboko u nadoknadi vremena, Aron je imao zadatak da smesti najobičniji “tap in” u mrežu, što je i uradio i tako zabeležio prvi het trik u karijeri. Ipak, njegov drugi gol je nešto što je mnogima privuklo pažnju. Pokrešan pas golmana Hartlipula je završio u nogama Drinana, koji nije puno razmišljao. Sjajno je lobovao golmana šutem van kaznenog prostora.

Sve se desilo tako brzo. Golman se uspaničio i lopta je završila kod mene, bio je to instikt prosto. To je bila jedna od onih situacije koje vežbate na treningu “kada je golman daleko van linije”. Postizanje prvog het trika u karijeri je nešto neverovatno. Pobedili smo 5-0 i zabeležili smo skok na tabeli – bio je oduševljen Drinan.

U tinejdžerskim danima dok je igrao sa akademiju Kork Sitija, Aron je bio strelac protiv Rome u okviru omladinske Lige šampiona. Na pitanje da li mu je draži taj gol ili het trik protiv Hartlipula, Drinan nije imao dilemu.

Postizanje gola protiv Rome, koja je u tom trenutku jedan od najboljih timova u ligi u kojoj igramo, je fantastično. Ipak, postizanje tri gola protiv Hartlipula je nešto još bolje od toga – rekao je napadač Lejton Orijenta.

Drinan i njegovi saigrači imaju jasan cilj za ovu sezonu. To je promocija u Ligu 1. Uzimajući u obzir da su neporaženi na prethodnih osam utakmica, taj cilj deluje sasvim realno.

Ovo je veoma zahtevna liga, pogotovo fizički. Verovatno bi smo želeli da imamo dve ili tri pobede više. Imali smo niz od četiri ili pet uzastopnih remija, ali ne možemo da budemo preoštri prema sebi uzimajući u obzir da zauzimamo šesto mesto – kaže Irac.

Nema sumnje da bi ovaj dvadesetrogodišnjak želeo da osvoji nagradu za najbolje strelca lige ali njegov cilj je da prvo dostigne dvocifren broj golova. Za to mu su mu potrebna još četiri gola. Drinan je oformio sjajan tandem sa Harijem Smitom u napadu Orijenta i za sada su se pokazali kao dobitna kombinacija.

Hari ima sedam golova. To su dobre brojke i nadam se da ćemo nastaviti da ih povećavamo. Računajući sva takmičenja i ja imam sedam tako da verujem da sam na dobrom putu. Nagrada za najboljeg strelca je svkako nešto što bih želeo na kraju sezone. Morate da pucate visoko – završio je Aron.

Drinan i njegov Lejton Orijent narednu utakmicu igraju u subotu od 16 časova kada će gostovati ekipi Ročdejla. Biće to sjajna prilika da tim iz istočnog Londona zabeleži još jedan pozitivan rezultat a tome bi mogao da doprinese Aron upravo svojim novim golovima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here