Gvardioli ispunjena želja – pet izmena u utakmicama Liga kupa!

0
493
Foto: www.mancity.com

Fudbalski savez Engleske izašao je u susret zahtevu trenera Mančester Sitija, Pepa Gvardiole, donevši odluku da u utakmicama Liga kupa bude dozvoljeno po pet izmena svakoj ekipi.

Španski stručnjak smatra da je apsurdno to što se samo u Engleskoj nije usvojilo pravilo od pet izmena, a Mančester Siti se za uvođenje ove novine zalaže već godinama. Od naredne, odnosno četvrte runde Liga kupa počeće da se primenjuje ovo pravilo.

Ova tematika generalno je podelila javnost, ali i klubove. Da li uopšte postoji pravo rešenje? Pojedini se žale zbog toga što, ukoliko za primer uzmemo “Građane”, bogati klubovi imaju velik broj kvalitetnih igrača i širok roster, te bi navodno oni najviše profitirali ukoliko bi bilo pet izmena u prvenstvu. Postoji i druga strana, koja tvrdi da bi slabiji klubovi bili u prednosti zbog toga što se ne bi toliko umarali i imali bi više prilike da rotiraju svoje igrače.

VOTFORD – LIVERPUL I GG (4.25)

Za sada, pet izmena u Engleskoj moći ćemo da vidimo samo u okviru kup utakmica, ali nikad se ne zna šta budućnost donosi.

Kakav je vaš stav?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here