Greškom lekara stigao u Premijer ligu i postao legenda!

0
3046
Foto: manutd.com

Legendarni norveški fudbaler Hening Berg otkrio je kako je svojevremeno zahvaljujući neznanju doktora stigao u Premijer ligu.

On je u intervjuu za “4-4-2” otkrio kako je davne 1993. godine neplanski ušao u igru na utakmici za reprezentaciju Norveške, nakon koje ga je Keni Dagliš doveo u Blekburn Roverse.

Norvežanin je osvojio tri titule u Premijer ligu, istorijsku sa Blekburnom i potom još dve sa Mančester junajtedom, jer ga je Ser Aleks Ferguson tada preoteo od velikog rivala i doveo na “Teatar snova”.

  • Moj dolazak u Premijer ligu je zaista luda priča. Tek sam počeo da igram za reprezentaciju Norveške i na tom meču bio sam na klupi. Naš štoper Tore Pedersen dobio je snažan udarac u glavu od Jana Rajta. Naš doktor je dotrčao do Torea i pitao ga koji je rezultata. Englezi su nas razbijali i naš doktor je mislio da vode 1:0. Ali, rezultat je i dalje bio 0:0, što mu je Tore i rekao. Lekar je mislio da je dobio potres mozga i zatražio od selektora da ga izvadi. Tada sam ušao u igru, a Dagliš me je na toj utakmici gledao. Mesec dana kasnije, dobio sam poziv da dođem da treniram sa Blekburnom i ponudili su mi ugovor. Za mene je bilo sjajno što doktor nije znao mnogo o fudbalu, toliko da nije znao ni koji je rezultat. Tako sam došao u Premijer ligu – ispričao je Berg.

Norvežanin je u Blekburn stigao u januaru 1993, a tri godine kasnije odigrao je ključnu ulogu u osvajanju prve i jedine titule Roversa, pošto je te sezone propustio samo dve utakmice.

Odmah potom ga je Ferguson doveo na Old Traford, što je bio njegov dečački san. Osvojio je odmah titulu u sezoni 1997/98, bio je redovan starter dok nije stigao Jap Stam.

Bio je i deo one ekipe koja je 1999. osvojila Premijer ligu, Ligu šampiona i FA kup.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here