Gloster melje sve redom i juri promociju posle pola veka

0
681
gloster siti
Photo: Twitter/GCAFCofficial

Engleski šestoligaš uraganski je započeo novu sezonu u Nacionalnoj ligi sever.

Sve je bilo predodređeno da ova sezona bude ta. Gloster Siti se posle 13 godina vratio kući, u svom gradu. Tokom 2007. godine poplave su pogodile grad i potopile njihov stari stadion, zbog čega su oni punih 13 godina bili bez doma. Svake sezone domaće utakmica igrali su van grada: u Forest Grinu, Čeltenamu, Evšamu i Cirensteru.

Nekoliko godina pravljeni su planovi za novi stadion. Radovi su počeli prošle godine i završeni na startu ove. Gloster se vratio na Novi Medou Lejn i ušao u sezonu sa velikim ambicijama. Mnoge niželigaše je pogodio korona virus i prepolovio im je finansije, ali ne i Gloster.


Hereford – Gloucester 2&G2+ – Nova tri boda


Tigrovi su tokom leta doveli poznata, kvalitetna pojačanja i odmah su najavili konkurenciji da ciljaju sam vrh tabele. Posle sedam utakmica situacija na tabeli idem im u prilog.

Gloster je upisao pet pobede i postigao neverovatna 23 gola. Napadački tandem Akvasti Asante i Met Meklut je strah i trepet lige sa 15 postignutih golova, od tog broja.

Pohod ka vrhu tabele nastavlja se večerašnjom utakmicom protiv Hereforda. Mali jubilej slavi i menadžer Džejms Rou, koji je pre tačno godinu dana preuzeo ekipu i potpuno je promenio.

Rou smeta to što svi Gloster smatraju da velike trošadžije i da imaju vreće punih para, s obzirom kakva su pojačanja doveli.

Uprava me je podržala sa dobrim pojačanjima, ali budžet nije onakav kakav smo očekivali zbog COVID-a, i siguran sam da je tako u svim klubovima. Ljudi pričaju da dovodimo velika pojačanja, ali mnogi od njih su došli ovde zbog mojih dobrih odnosa sa njima.

Jedan od ciljeva uprave je da u budućnosti postanu profesionalni klub. Korak ka tome bilo je uvođenje trećeg treninga u toku nedelje. Većina šestoligaša, konkretno polu profesionalnih ekipa, trenira samo dva dana nedeljno – utorkom i četvrtom. Gloster je ubacio i petak, što im je omogućilo potpisivanje i nekih profesionalnih igrača.

Photo: Twitter/GCAFCofficial

Poslednjih jedanaest godina su u šestoj ligi, dok plasman u peti rang čekaju pola veka. Možda je ova sezona ta. Po startu deluje da jeste.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here