Firpo uporedio Lids i Barsu: Ovde se bave svakim detaljom

0
487
foto: leedsunited.com

Junior Firpo je dočekan na Eland Roudu sa velikom dozom optimizma. Mladi bek je napustio Barselonu za 13 miliona funti u potrazi za klubom u kom bi mogao da se ustali u startnih 11 i regularno igra fudbal.

Nakon mesec dana provedenih sa novom ekipom, Firpo je za klupske medije govorio o tome šta ga je navelo da sunčane obale Katalonije zameni sa zapadnim Jorkširom, nakon dve veoma turbulentne sezone u Barseloni.

MANČESTER JUNAJTED – LIDS GG3+(2.07)

Nisam baš sagledao dobro svoje vreme provedeno u Barseloni, ali definitivno mogu da kažem da nije bilo dobro. Bilo je i uspona i padova, više padova što se mene tiče. Ali na kraju, proveo sam dve godine u Barseloni. Nema puno igrača koji će dobiti takvu priliku. Samo je za mene ta prilika stigla možda preranokroz osmeh je počeo Junior.

Španac je zatim objašnjavao šta ga je navelo da izabere Lids i koliko mu zapravo ovo znači u karijeri.

Način na koji su mi prezentovali ovaj projekat je razlog zašto sam ovde. Viktor Orta i uprava kluba su me oduševili. Zbog njih sam ovde. Iako sam u klubu tek nekoliko nedelja već sam odgledao više mojih snimaka nego što sam za dve godine u Barseloni! I to individualnih snimaka! Ali to je u redu. Tako nam objašnjavaju kako žele da igramo i šta tačno žele od nas u svakoj mogućoj situaciji. Stvarno paze na svaki detaljrekao je Firpo pa nastavio.

Iskreno, samo želim da se ponovo zaljubim u fudbal. Ne želim da kažem da sam imao loše godine jer na kraju dana sam uvek dolazio kući svojoj porodici ali što se fudbala tiče definitivno nisam imao želju za igrom i nisam mogao da uživam u njemu. U fudbalu uvek gledajte da uživate dok igrate dodao je na kraju Španac.

Firpo je svoju karijeru započeo u Betisu i nakon sjajne sezone je zaradio svoj transfer na Kamp Nou. Ipak, konkurent na njegovoj poziciji je bio Đordi Alba. Što je u tom trenutku bio preveliki zalogaj za Juniora. Na kraju je dodao i koji su mu ciljevi sa ekipom sa Eland Rouda.

Mislim da mogu da postignem dosta dobrih stvari kako individualno tako i sa ekipom. Navijači ovde su fantastični, dosta podsećaju na Betisove. Bilo bi zaista sjajno kada bi izborili igranje u Evropi. Videćemo završio je Firpo.

On je propustio poslednje tri pripremne utakmice zbog manje povrede, ali se očekuje da bude spreman za subotu i otvaranje Premijer lige protiv Mančester Junajteda na Old Trafordu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here