Ešli kupuje novi klub u Čempionšipu – Da li je on njihov spasilac?

0
686
foto: nufc.co.uk

Majk Ešli nije završio sa svojim poslovima u svetu fudbala. On je bio vlasnik Njukasla 14 godina pre nego što je klub prodat za 305 miliona funti. Sve je bilo završeno prošlog četvrtka na radost mnogih navijača na Sent Džejms Parku.

Ipak, pojavile su se informacije kako Ešli nema nameru da napusti fudbal. Ešli je zainteresovan da kupi klub iz Čempionšipa, preciznije Derbi Kaunti koji je trenutno u ogromnim problemima. Ono što je zanimljio jeste da se njegova kompanija, Sports Direct, nalazi samo pedesetak kilometara od Prajd parka.

PRESTON – DERBI GG (2.10)

Navodi se kako je on samo jedan od zainteresovanih kupaca koji imaju finansijsku moć da pomognu klubu da izađe iz trenutne situacije. Derbi se nalazi na poslednjem mestu u ligi i velika je verovatnoća da će sledeće sezone igrati Ligu 1.

Pitanje je koliko bi ovaj potez bio dobar za “ovnove”. Ešli je Njukasl vodio kao biznis, odnosno kao kompaniju, sa minimalnom potrošnjom. Upravo zbog toga, novi vlasnici već u januaru mogu da potroše 200 miliona funti a da ne prekrše finansijski fer plej.

Zanimljivo je i to da je Ešli rekao kako nije prihvatio najveću ponudu za “svrake” već onu koja je bila najbolja za klub.

Želeo bih da se zna da sam imao i veće ponude od ove koju sam prihvatio. Bio je još jedan kupac sa visokom reputacijom. Ipak, imao sam osećaj da će ovi vlasnici biti najbolji za Njukasl. Nije mi samo novac bio na umu. Bilo je momenata kada sam direktno ja finansijski pomogao klubu kako bi nastavio da funkcioniše. Kada smo ispali, plate su i dalje bile redovne kod nas. Nije bilo srećnijeg čoveka od mene kada smo ponovo obezbedili promociju – rekao je Majk.

Ešlijevo bogatstvo procenjuje se na oko 2,5 milijardi funti, stoga kupovina Derbija ne bi trebalo da predstavlja problem. Ipak, pitanje je da li će navijači na Prajd Parku biti srećni u slučaju da do toga dođe. Sa druge strane, ako žele da klub nastavi da funkcioniše, deluje da nema boljeg izbora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here