Eksiter bi mogao da bude izbačen iz FA kupa a razlog je krajnje bizaran

0
684
Foto: Twitter/@OfficialECFC

Eksiter Siti bi mogao da bude izbačen iz FA kupa nakon što su napravili šest izmena u meču protiv Bredford Sitija pre nekoliko dana. Pobedom od 3-0, prošli su dalje golovima Meta Džeja i Najdžela Atagane. Ipak, moguće je da nećemo imati prilike da gledamo Eksiter u sledećoj rundi.

U ovogodišnjem izdanju takmičenja, timovi mogu da naprave pet izmena tokom regularnog dela utakmice. Trener, Met Tejlor, je napravio šestu izmenu na početku produžetaka. Međutim FA istražuje ovaj slučaj i da li postoje osnove da se klub izbaci iz takmičenja.

EKSITER SITI – KARLAJL JUNAJTED ki 1 (1.82)

Naime, tokom prošlosezonskog FA kupa, timovima je po pravilima bilo dozvoljeno da naprave šestu izmenu na početku produžetaka ali pravila koje je propisala fudbalska asocijaciaj ne kažu da to može i u ovoj sezoni. Jedini način da se napravi više od pet izmena jeste ako je u pitanju „concussion protocol“ (protokol za potres mozga).

Oba kluba će biti saslušana kao i glavni sudija i četvrti sudija. Slučaj će biti predstavljen komitetu fudbalske asocijacije koji će odlučiti šta će biti dalje i da li će Eksiter Siti ostati u takmičenju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here