Eh, da je Junajtedu danas Ser Aleksov govor iz ’98 pred “Derbi Engleske”…

0
10476
Foto: Printscreen

Ser Aleks Ferguson je po mišljenju mnogih – najbolji trener svih vremena.

Škot je promenio istoriju Mančester Junajteda, rivalstva sa Liverpulom i engleskog fudbala, te verovatno osvojio broj titula koje niko neće moći da ostvari u Premijer ligi.

Današnji dan je idealan tajming da se prisetimo njegove veličine, jer danas ovom Mančester Junajtedu najviše nedostaje “Fergijev fen” da malo razduva umišljene zvezdice koje igraju za sebe u svetom crvenom dresu.

Na društvenim mrežama pojavio se isečak iz jednog dokumentarca sa kraja devedesetih koji je radila Granada TV. U jednom delu, imamo priliku da zavirimo u 1998. godinu i Fergijev govor pred derbi sa Liverpulom.

Morate pogledati da biste shvatili kakav je bio Fergi, na snimku se vidi i golobradi Ole Gunar Solkjer, koji bi mogao takođe da pogleda ovaj video i prepiše recept od velikog Škota.

Fergi im je između ostalog rekao da “ko bude najbliži, odmah ruši Stiva Mekmanamana”, jer je “zabrinut zbog njega”.

Ne treba mnogo da razmišljate, ko god je blizu njega, neka ga odmah obara na zemlju i da ne dopusti da diktira igru kako mu odgovara. Pre tri godine izgubili smo titulu na “Enfildu” zato što nismo pratili instrukcije o MekManamanu – rekao je Ferguson.

MANČESTER JUNAJTED – LIVERPUL 2 (2,30)

Potom se okrenuo prema Polu Insu kome je poručio da ako ga bude vređao, da “je**o” uživa u tome i da samo bude spreman za njega sutra. Fergi je potom pokazivao na delove terena gde Junajted mora da drži loptu i da napadne.

Mislim da nemaju šanse protiv nas, ne mogu da igraju sa nama, jer nemaju oni što imamo mi.

Zanimljiv je i deo gde Fergi postavlja retorsko pitanje “da li ima pitanja”, jer ko je smeo da kaže da mu nešto nije jasno?!

Inače, rezultat tog “Derbija Engleske” bio je 1:1. Roni Jonsen je doneo prednost Junajtedu, ali je izjednačio Majkl Oven.

Danas se mnogo toga razlikuje, recimo da je u Liverpulu Mo Salah ono što je tada bio MekManaman. Ali, da li Junajted ima nekog kao što je tad bio Pol Ins da ga “je**no” ruši čim primi loptu? I da li ima ovakvog motivatora pre utakmice?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here